A Review of global marketing with an illustration from Turkey
  1. Tez No: 6296
  2. Yazar: İGE PIRNAR
  3. Danışmanlar: DR. GÜLİZ GER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Globali eştirmek, Pazarlama Karmasını Adapte Etmek, Algılanan ürün özellikleri. n, Globalization, Adaption of Marketing Mixes, Perceived Product Characteristics, Standardization
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET global pazarlama hakkında bîr araştırma ve konu üzerine türkîye den bir calişma ÎGE PIRNAR Yüksek Lisans Tezi, işletme Enstitüsü Tez Yöneticisi: Dr. Gül iz Ger Haziran 1989, 87 sayfa Global pazarlama, pazarlama dünyasında çok yeni bir konudur. Bu çalışmada, global pazarlama hakkında litaratürde yazılanlar taranmış ve Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde konu ile ilgili bir çalışma yapılmıştır. Çalışmada dört ürün hakkında ki ürün özellikleri belirlenmiş ve ürün ve reklamları hakkında hoşa giden ve gitmeyen faktörler, global açıdan incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A REVIEW OF GLOBAL MARKET I NB WITH AN ILLUSTRATION FROM TURKEY IGE PIRNAR MBA in management Supervisor: Dr.Güliz Ger June 1989, 87 pages Global marketing is a new topic in the marketing world. In this work a review of global strategy is done and as an illustration a study about four global products, the similarities and dissimilarities among their preferences and finally, liked and disliked factors about the products and their advertisement characteristics were analyzed from a global perspective. The study was conducted in Bil kent University and Hacettepe Medical Center.