Türkiye özelinde 2010 – 2018 yılları arasında tarım sektörüne sağlanan banka kredileri ve tarım sektörünün gayrisafi milli hâsıla içerisindeki payının gelişimine etkisi
Bank loans provided to the agricultural sector between the years 2010 - 2018 in particular Turkey and the effect of agricultural sector on the development of the share in gross national product
  1. Tez No: 629659
  2. Yazar: EMRE AKBAŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KAYA AKYILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Tarım Sektörü, Tarım Kredileri, Gayrisafi Milli Hâsıla, Tarım Gayrisafi Milli Hâsıla, Agricultural Sector, Agricultural Loans, Gross National Product, Agriculture Gross National Product
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Dünya tarihinin en eski ekonomik faaliyetlerinden birisi olan tarımsal üretim, gerek başlı başına gerekse etkileşim içinde bulunduğu diğer sektörlerle ilişkisi göz önünde bulundurulduğunda, artan dünya nüfusu paralelinde sürekliliği ve gelişimi zorunlu sektörel faaliyetlerin başında gelmektedir. Günümüzden 300 yıl öncesine kadar dünya üzerindeki ekonomilerin temelini oluşturan tarımsal üretim faaliyetleri, sanayi devrimi sonrası ekonomik göstergeler içerisindeki payı daralma eğilimi gösterse de, endüstrileşme ve makineleşme ile birlikte hacimsel gelişimi artış göstermiştir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye özelinde 2010 – 2018 yılları arasında tarım sektörüne sağlanan banka kredileri ve tarım sektörünün gayrisafi milli hâsıla içerisindeki payının gelişimini ele almaktadır. Bu çerçevede“Tarım Sektörü, Tarım Kredileri, Gayri Safi Milli Hasıla”gibi anahtar kelimeler tanımlanmıştır. Ayrıca ilgili konuya ilişkin yıllar bazlı istatistiki veriler ile tablolara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Considering both in itself and its relations with other sectors, agricultural production, which is one of the oldest economic activities in the world history, is the leading essential sectorial activities in terms of sustainability and development in parallel with the increasing world population. Besides agricultural productive activities underlay the economies in the world till 300 years ago and its share in the economic indicators showed a tendency to shrink after the industrial revolution, its volumetric development increased with industry and mechanization. This study deals with the bank loans granted to the agricultural sector in particular Turkey between 2010 and 2018 and the development of the share of the agricultural sector in the gross national product. For this purpose, the keywords such as“Agriculture Sector, Agricultural Loans, Gross National Product”have been defined. In addition, statistical data and tables based on years are included relating to the subject.