Maksimal operatörlerin regülerlik özellikleri
Regularity propertiesof maximal operators
  1. Tez No: 629706
  2. Yazar: GÜLİSTAN BUTAKIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YASİN KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Maksimal operatör, Alt lineer operatör, Fonksiyon uzayları, Maximal operator, Sublinear operator, Function spaces
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu çalışmanın giriş bölümünde lineer olmayan operatörlerin sınırlılığından sürekliliğinin elde etmenin mümkün olup olmadığı problemi tartışılmıştır. Kaynak özetleri bölümünde, tezin konusuyla yakından ilgili makalelerin özeti verilmiştir. Materyal ve metot bölümünde, tez konusunun anlaşılması için gerekli olan reel analiz, fonksiyonel analiz konuları ve bazı fonksiyon uzaylarına yer verilmiştir. Bulgular ve tartışma bölümünde, maksimal operatörün sürekliliği, 𝐿 𝑝 uzayında 𝑀(𝑓) = 𝑓 şeklindeki sabit noktaları ve son olarak homojen uzaylarda maksimal operatörünün Lipschitz ve Hölder fonksiyonları üzerindeki davranışı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In introduction section of this study, as to whether problem of possibleness to have continuity from boundness of nonlinear operators is discussed In abstract of bibliography section, summary of articles which close related with the dissertation topic were given. In material and method section, real analysis, functional analysis topics and some function spaces which make available to understanding the dissertaion were given. In findings and discussion section, continuity of maksimal operator, fixed points such as 𝑀(𝑓) = 𝑓 in 𝐿 𝑝 space and finally, we investigate the action of the maximal operator on Lipschitz and Hölder functions in the context of homogeneous spaces.