Boşanmanın eşler açısından mali sonuçları
Financial consequences of the divorce with regards to the spouses
  1. Tez No: 629838
  2. Yazar: SİMGE DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZ SEÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Boşanma, Boşanmadaki Maddi Tazminat, Boşanmadaki Manevi Tazminat, Yoksulluk Nafakası, Divorce, Pecuniary Damages In Divorce, Non-Pecuniary Damages In Divorce, Alimony
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 168
Özet
4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nun ikinci kitabı olan Aile Hukuku'nun ikinci kısmının, 161. ve 184. maddeleri boşanmaya ilişkin hükümleri içermektedir. Evliliğin boşanma ile sona ermesi durumunda; boşanma, eşler ve çocuklar açısından birtakım sonuçlar doğurmaktadır. Bu sonuçların başında, boşanmanın mali sonuçları yer almaktadır. Bu sebeple, tez çalışmamızda boşanmanın eşler açısından mali sonuçları incelenmiş olup, ilk bölümde boşanma sebepleri, boşanma davasının konusu, boşanmanın hukuki niteliği ve sonuçları, ikinci bölümde maddi ve manevi tazminat, üçüncü bölümde ise; yoksulluk nafakası konuları ele alınmıştır. Mal rejimi tasfiyesi ve boşanmanın çocuklar açısından mali sonuçları arasında yer alan iştirak nafakası konuları bu tezin kapsamı dışında bırakılmıştır.
Özet (Çeviri)
Articles 161 and 184 of the second section of the Family Law, the second book of the Turkish Civil Code No. 4721, embody provisions on divorce. In the event that the marriage ends with divorce; divorce has consequences for spouses and children. The most important of these results is the financial results of the divorce. In this regard, the financial results of the divorce in terms of spouses were examined in the thesis study. In the first part of the thesis, the reasons for divorce, the subject of the divorce case, the legal nature and results of the divorce; in the second part, pecuniary and non-pecuniary damages; in the third part, poverty alimony issues are discussed. The property regime and the child support, which is one of the financial results of the divorce for children, are excluded from the scope of the thesis.