The role of the international organizations in the humanitarian international interventions Iraq, Libya, Syria cases
Uluslararası örgütlerin insanı müdahalelerdeki rolü: Irak, Libya, Suriye vakaları
  1. Tez No: 630042
  2. Yazar: FAISAL BARAA ALMARASHI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE TUTKU VARDAĞLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İnsani Müdahale, İnsani Askeri Müdahale, Kriz, Irak, Libya, Suriye, Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi, NATO, Humanitarian Intervention, Humanitarian Military Intervention, Crisis, Iraq, Libya, Syria, United Nations, Security Council, NATO
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Uluslararası örgütler, bunların hepsinin üstünde Birleşmiş Milletler, uluslararası insani müdahaleyi insani hale getirmeyi başardı mı? Uluslararası insani müdahalede uluslararası örgütlerin rolü nedir? Bu tez, Irak, Libya ve Suriye'de gerçekleşen uluslararası askeri müdahalelere odaklanarak, uluslararası kuruluşların uluslararası insani müdahale konusundaki rolünü derinlemesine ele alacaktır. Özellikle, insani müdahalelerin amaç ve etkilerindeki farklılıklar ve benzerlikler, Keneth Watlz'ın neorealist yaklaşımı temsil eden uluslararası ilişkileri analizine dayanan argümanlara dayanarak derinlemesine analiz edilecektir. Başka bir deyişle, bu çalışmanın amacı, Birleşmiş Milletler'in istediği gibi insani müdahalelerin insani amaçlarla alınıp alınmadığı veya arkasında gizli Büyük Güç güdüsü olup olmadığı sorusuna bir cevap bulmaktır. Irak, Libya ve Suriye'deki insani müdahaleler bu ana soruyu cevaplamak için derinlemesine araştırılacaktır.
Özet (Çeviri)
Have international organizations, on top of them the United Nations, succeeded in making the international humanitarian intervention humanitarian? What is the role of international organizations in international humanitarian intervention? This thesis will discuss in depth the role of international organizations regarding the matter of international humanitarian intervention from a military perspective, with a focus on international military interventions that took place in Iraq, Libya, and Syria. It will be specifically looking into the differences and similarities in the objectives. The impacts of humanitarian interventions will also be analyzed in depth while basing the arguments on Keneth Watlz's analysis of international relations, which represent the neorealist approach. In other words, the aim of this study is to come up with an answer to the question whether the humanitarian intervention was conducted for humanitarian purposes as the United Nations wanted them to be or are there any hidden Great Power motives behind it. The humanitarian interventions in Iraq, Libya and Syria will be searched in-depth to answer this main question.