Finansal inovasyon ve kripto para üzerine bir uygulama
Financial innovation and an study on crypto currency
  1. Tez No: 631679
  2. Yazar: ŞENOL ULAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AKKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Ekonomi, Maliye, Banking, Economics, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: İnovasyon, Finansal İnovasyon, Yenilik, Bankacılık, Innovation, Financial Innovation, Banking
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
İnovasyon kavramı ile küresel ölçekte yaşanan değişimler neticesinde çok daha fazla karşılaşılır hale gelinmiştir. Bu kavramın içeriğinde yalnızca yenilik ifadesi bulunmamaktadır. Bu nedenle kavramın çok daha geniş anlamlar taşıdığını ve yalnızca bir kelime üzerinden aktarılmasının çok doğru olmadığını iletmekte yarar vardır. Gerçekleştirilen yeniliklerin inovasyon olarak değerlendirilebilmesi için ticari bir eğilim içerisinde olması, yenilikçi fikirlerin öne sürülmesi, ürün geliştirme çalışmalarının yapılması ve geliştirilen ürünlerin mutlaka hayata geçirilmesi gerekmektedir. İnovasyonlar neticesinde yeni ürünlerin, hizmetlerin ya da stratejilerin ortaya çıkması mümkün hale gelmektedir. Yukarıda belirtilen birtakım yenilikler amaç olarak kabul edilmesi neticesinde finans piyasalarında bazı inovasyonlar gerçekleştirilmektedir. Bu inovasyonlar doğrultusunda da piyasaların rekabetçi yapısının geliştirilmesi, piyasa etkinliğinin sağlanması, kar oranlarının azaltılması ve risk faktörlerinin mümkün olduğu kadar azaltılması amaçlanmaktadır. Bu çalışmada öncelikle inovasyon kavramı incelenmiş olup devamında da finansal inovasyon, finansal inovasyonların bankacılık sektöründe uygulamaları ve kripto para üzerine bir uygulama ile devam edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The concept of innovation has become much more common as a result of global changes. In the content of this concept there is not only innovation. For this reason, it is useful to convey that the concept has a much broader meaning and that it is not very accurate to convey only one word. In order to evaluate the innovations realized as innovations, it is necessary to have a commercial tendency, to propose innovative ideas, to make product development studies and to implement the products developed. As a result of innovations, new products, services or strategies are possible. Some innovations have been realized in the financial markets as a result of the adoption of some of the above mentioned innovations. In line with these innovations, it is aimed to improve the competitive structure of the markets, to ensure market efficiency, to reduce profit rates and to reduce risk factors as much as possible. In this study, the concept of innovation has been examined and the applications of financial innovation and financial innovations in banking sector and an application on crypto money.