Etkileyici pazarlamada etkileyicinin ve mesajlarının özelliklerinin satın alma niyetine etkisi
The effect of influecer and messages on purchase intention in influencer marketing
  1. Tez No: 631909
  2. Yazar: ENSAR SARIKIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEYDA AYSUNA TÜRKYILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ağızdan Ağıza İletişim, Ağızdan Ağıza Pazarlama, Elektronik Ağızdan Ağıza Pazarlama, Etkileyici, Etkileyici Pazarlama, Word of Mouth, Word of Mouth Marketing, Electronic Word of Mouth, Influencer, Influencer Marketing
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya mecralarının önemi giderek artmaktadır. Sosyal medya mecralarında var olan ve yüksek takipçi kitlesine sahip olan bireyler (etkileyiciler) birçok ülkede hem araştırmacılar, hem de uygulayıcılar tarafından büyük ilgi görmektedir. Bu tezde, sosyal medya etkileyicileri alanında, yetersiz olan stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik bazı değerlendirmeler yapılacaktır. Bu nedenle etkileyici pazarlamada etkileyicinin ve mesajlarının özelliklerinin satın alma niyeti üzerindeki etkisinin inlecelenmesi araştırmanın temelini oluşturmaktadır. Tez üç bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde, ağızdan ağıza iletişim, ağızdan ağıza pazarlama ve ağızdan ağıza pazarlamanın gelişimine dair literatür incelemesi yapılmıştır. İkinci bölümde, etkileyici, etkileyici pazarlamanın ortaya çıkışı, etkileyici ve mesajlarının özelliklerine ilişkin literatür incelemesi yapılmıştır. Tezin üçüncü bölümü ise etkileyici pazarlamada etkileyicinin ve mesajlarının satın alma niyetine etkisini belirlemek amacıyla yapılan uygulamalardan oluşmaktadır. Bu bölümde, araştırmanın amacı ve kapsamı, ana kütlenin belirlenmesi, araştırmanın modeli ve hipotezleri, araştırmanın yöntemi, veri ve bilgilerin analizi yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Today, with the development of technology, the importance of social media channels is increasing. Individuals (influencers) who are present in social media channels and have a high audience are attracting great interest from both researchers and practitioners in many countries. In this thesis, some evaluations will be made for the development and implementation of inadequate strategies in the field of social media. Therefore, in researching the impact of the characteristics of the influencer and its messages on the purchase intention in influencer marketing is the basis of the research.The thesis consists of three parts: In the first chapter, the literature review on the word of mouth communication, word of mouth marketing and development of word of mouth marketing were conducted. In the second part, the literature review about the influencer, emergence of influencer marketing, characteristics of influencer and its messages is examined. The third part of the thesis consists of the applications made in order to determine the effect of the influencer and its messages on the purchase intention in influencer marketing. In this section, the aim and scope of the research, determination of the main mass, the model and hypothesis of the research, the method of the research, the analysis of data and information are included.