Oryantalist ressam Henriette Browne'ın resimlerinde doğulu kadın imgesi
Images of eastern women in orientalist painter Henriette Browne's painting
  1. Tez No: 632808
  2. Yazar: SENA YİĞİT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA DAŞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sanat Tarihi, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Henriette Browne, Resim, Oryantalizm, Henriette Browne, Painting, Orientalism
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanat Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 201
Özet
Fransız sanatçı Henriette Browne XIX. yüzyılın dikkat çekici kadın Oryantalist ressamlarından biridir. Browne, 1829 yılında Fransa'da eğitimine destek veren bilinçli bir aile ortamında dünyaya gelmiş ve ilk resim eğitimini 1849 yılında almıştır. İlk olarak Emile Perrin'in atölyesinde başladığı eğitim hayatı daha sonra Charles Joshua Chaplin'in atölyesinde devam etmiştir. 1869 yılında Türkiye'yi, 1865-9 yılları arasında da Şam, Mısır ve Suriye'yi eşi Henri Jules de Saux ile ziyaret etmiştir. Henriette bu gezilerden Fransa'ya birçok eskizle geri dönmüştür. Oryantalist bir ressam olarak, Henriette harem, saray, dansçı, müzisyen ve Doğulu kadın portreleri resmetmiştir. Tüm bunlara ek olarak Henriette manastır yaşamı, eğitim kurumları, çocuk portreleri ve pek çok günlük yaşam sahnesi de resmetmiştir.
Özet (Çeviri)
The French artist Henriette Browne was one of the most important women Orientalist painters in XIX. century. Browne was born in 1829 into family that supported her education in France and she takes early painting education in 1849. Firstly she was trained in the studio of Emile Perrin at the studio and then she continued in studio of Charles Joshua Chaplin. Browne visited Turkey in 1869, Morocco, Egypt and Syria in 1865-9 with husband Henri Jules de Saux. Henriette returned to France with a lot sketches. As a Orientalist painters, Henriette painted harem life, palace, dancer and musicians and Eastern women portraits. Additionally Henriette Browne depicts views of monastic life, educational institutions, children's portraits and detail life scenes with a realist style.