The effects of blogging on enhancement of L2 learners' writing skills at preparatory class level
Üniversite İngilizce hazırlık sınıfı seviyesinde kullanılan blogların ögrencilerin yazma becerilerinin gelişimindeki etkileri
  1. Tez No: 633187
  2. Yazar: MİTHAT İŞÇİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YONCA ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce hazırlık programı, yazılı öğretmen geribildirimi, İngilizce dili öğretimi, blog yazma, yabancı dilde yazma, İngilizce kompozisyon, English preparatory program, written corrective feedback (WCF), English language learning, blogging, EFL composition, L2 writing
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Son otuz yılda, bilgisayarların ve internet-bağlantılı araçların dil öğretimine entegrasyonu, öğretmenlerin öğretim uygulamalarını okulların sınırlarının ötesine taşımasını sağlamıştır. İkinci nesil Web 2.0. araçlarından blogların öğrencilerin öğrenimini artırdığı ve dil öğrenimini teşvik ettiği bulunmuştur. Blog yazma, dil öğreniminde nispeten yeni bir olgu olduğundan dolayı, yabancı dil yazma öğretiminde bloglama uygulamaları ile ilgili bir literatür eksikliği vardır. Bu çalışma bloglama enterge edilmiş İngilizce yazma dersinin İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen hazırlık sınıfı öğrencilerinin yazma performansına olan etkilerini bulmaya çalışmıştır. Bir devlet üniversitesinin yabancı dil okulunda İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen otuzdokuz hazırlık sınıfı öğrencisi çalışmaya katıldı. Araştırmada kullanılan nicel veriler ön test, son test, blog yazıları, iki anket ve belge analizi aracılığıyla toplanırken, nicel veriler yarı yapılandırılmış mülakatlar yoluyla toplanmıştır. Nicel veriler SPSS 25 ve Excel ile incelenirken, nitel veriler ise tematik analiz yoluyla incelendi. Dokuz haftalık yarı deneysel çalışmanın sonuçları, uygulama grubundaki katılımcıların kontrol grubundan daha iyi performans gösterdiğini ve uygulamanın, katılımcılar arasında dilsel doğruluk, makale yazma becerileri ve işbirliğinin geliştirilmesine yol açtığını ortaya koymuştur. Bloglama sürecinin bir sonucu olarak algılanan öğrenme ve yüksek motivasyon düzeyleri de gözlemlenmiştir. Bununla birlikte, bu çalışma, blogların yabancı dil yazma öğretimine entegre edilmesiyle ilgili olarak, bazıları sahada yenilik olan olumsuzluk ile ilişkili çeşitli temaların ortaya çıkmasına da neden olmuştur.
Özet (Çeviri)
In the last three decades, the integration of computers, and internet-related tools into language teaching has enabled the teachers to move the instructional practices beyond the boundaries of schools. Of the second generation Web 2.0. tools, blogs have been found to enhance students' foreign language uptake and foster language learning. Since blogging is a relatively new phenomenon introduced to language learning, there is a paucity of literature with regard to blogging practices in foreign language writing instruction. In this respect, this study set out to find the effects of blogging on participants' writing performance in blogging embedded preparatory EFL writing classes. Thirty-nine EFL preparatory class students from a school of foreign languages at a state university formed the participant pool. While the quantitative data utilized in the study were collected through pre-test, post-test, blog posts, two questionnaires, and document analysis, the qualitative data were elicited via semi-structured interviews. The quantitative data were processed via SPSS 25 and Excel, and the qualitative data were analyzed through thematic analysis. The results of the nine-week quasi-experimental, mixed data set study indicated that participants in the intervention group outperformed the participants in the control group, and the intervention led to improved linguistic accuracy, organizational skills, and cooperation among participants. Increased perceived learning and high levels of motivation were also attained as a result of the blogging process. However, the study also gave rise to several themes associated with negativity, some of which found to be novelties in the field, concerning integrating blogs into L2 writing instruction.