Kadın yöneticilerin iletişim becerilerinin liderlik davranışına etkisi
The impact of female managers' communication skills on leadership behavior
  1. Tez No: 633869
  2. Yazar: MEHTAP GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HATİCE NECLA KELEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim Becerileri, Kadın Lider, Kadın Yönetici, Liderlik, Communication Skills, Female Leader, Manageress, Leadership
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Günümüzde liderlik, çok sayıda araştırmaya konu olmuş ve önemini artan rekabetle beraber hızla artırmış bir kavramdır. Kadınların iş yaşamına girmesi ile beraber kadın çalışan, kadın yönetici, kadın lider konuları da literatür kapsamına girmiştir. Yaşamın her alanında olduğu gibi, iş yaşamında da iletişim becerilerinin önemi yadsınamaz düzeydedir. Bu çalışmanın amacı, kadın yöneticilerin iletişim becerilerinin liderlik davranışları üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaç çerçevesinde öncelikle kavramsal ve kuramsal açıklamalar yapılmış, ardından anket tekniği kullanılarak gerçekleştirilen uygulama sunulmuştur. Uygulama 76 kadın lider ile gerçekleştirilmiş, elde edilen veriler SPSS istatistik programında analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Leadership is a concept that has been the subject of many pieces of research and has increased its significance rapidly with the increasing competition. With the women entering the business life, the concepts of female employees, female managers, and female leaders are also included in the literature. As it is in all aspects of life, the importance of communication skills in business life is indisputable. The objective of this study is to examine the impacts of female managers' communication skills on leadership behavior. In accordance with this purpose, firstly the theoretical and conceptual explanations are made and then the practice which was carried out using the questionnaire technique is presented. The practice is conducted with 76 female leaders and the data obtained is analyzed in the SPSS statistical software.