Health tourism within the scope of service marketing approach
Hizmet pazarlaması yaklaşımı kapsamında sağlık turizmi
- Tez No: 636456
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHU ERGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Sağlık Turizmi Pazarlaması, Hizmet Pazarlaması, Covid-19 Sonrası Sağlık Turizmi, Marketing, Health Tourism Marketing, Service Marketing, Post-Covid-19 Health Tourism
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Gelişen teknolojik koşullar sağlık sektöründe de bir takım yeniliklerin yaşanmasını sağlamıştır. Türkiye'nin uzun yıllardır önemli bir turizm destinasyonu olması da sağlık hizmetleri kalitesi ile birleşince, Türkiye'nin sağlık turizminde çok önemli bir yere gelmesini sağlamıştır. Bu sebeple, daha çok kitleye hizmet sağlayabilmek adına son zamanlarda yapılan çalışmalar artmıştır. Ancak, sağlık turzimi hızlı gelişen bir sektör olmasından dolayı tanıtım ve iletişiminde bir takım boşluklar bulunmaktadır. Bu çalışmada öncelikle sağlık turizmi tanımlaması, tarihçesi ve ilgili kategorilerin açıklamaları yapılmıştır. Sağlık Turizminin önemi hizmet pazarlaması açısından literatür taraması yapılıp 7P pazarlama karması ile ele alınmıştır. Ardından, sağlık turizmi pazarlamasında problemlerin, önerilerin ve beklentilerin belirlenmesi adına mülakatlar yapılmış, Covid-19 pandemisi sonrası için önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The developing technological conditions have led to some innovations in the health sector. The fact that Turkey has been an important tourism destination for many years combined with the quality of health services has led it a very important place in health tourism. For this reason, recent studies have increased to provide more service. However, since health tourism is a rapidly developing sector, there are some gaps in its marketing and communication. In this study, primarily the definition of health tourism, its history and explanations of the related categories were made. The approach of Health Tourism is analysed in literature review in terms of service definition, history marketing and 7P is integrated with marketing mix. Accordingly, interviews conducted in order to determine the problems, suggestions and expectations in health tourism marketing and suggestions after the Covid-19 pandemic are presented.