Effect of hr practices on employee performance: a quantitative research in 91 mid-size production companies of Amman
İk uygulamalarının çalışan performansına etkisi: Amman'ın 91 orta ölçekli üretim şirketinde niceliksel bir araştırma
  1. Tez No: 638488
  2. Yazar: FERAS QASİM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CENGİZ MESUT BÜKEÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İK fonksiyonları, Çalışan performansı, Amman Borsası, HR functions, Employee performance, Amman Stock Exchange
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
İnsan kaynakları stratejileri, yöneticilerin işe alırken, eğitirken ve personelin bilgi asimetrisini en aza indirecek önlemlerden yararlanırken kullandıkları yöntemlerdir. Ancak bu verimliliğin çalışan özelliklerine göre nasıl değiştiği incelenmemektedir. Bu yazıda, idari uygulamaları ve Ürdünlü üretim şirketlerindeki çalışanların performansını birbirine bağlayan bir model oluşturuyor ve test ediyoruz. Bu nedenle, 216 çalışandan oluşan tabakalı bir örneklem kullandık ve İK operasyonunun çalışan verimliliği üzerindeki temel yansımaları, (ii) çalışan katılımının temel etkisi ve (iii) eğitimin çalışan sonuçları üzerindeki yansımaları, (iv) devletin yansımaları üzerine varsayımda bulunduk. çalışan performansı için iş ve (vi) çalışan performansının yansımaları ödülü. Bulgular, İK faaliyetlerinin işgücü üzerinde önemli olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Kuruluşlardan işe alma ve seçme uygulamalarına yatırım yapmaları ve daha yaşlı çalışanları gerektiren odaklanmış uygulamaları uygulamaları istenir. Bu çalışma, Ürdün'de işçilerin yaşlanma eğilimini ve İK uygulamalarının üretkenliğini ilk kez tartışıyor. Çalışan yönetimi sorunu ışığında, bulgular, pratik sonuçlar ve gelecekteki araştırma yönleri tartışılır.
Özet (Çeviri)
Human resources strategies are the methods managers use when recruiting, training and staff benefit from measures to minimize information asymmetry. However, it is not examined how this productivity changes based on employee characteristics. In this paper we build and test a model that connects HR functions and the performance of employees in Jordanian manufacturing companies. For this reason we used a stratified sample of 216 employees and hypothesizing key repercussions of the operation of HR upon employee efficiency, (ii) principal impact of employee participation and (iii) repercussions of training on employee results, (iv) repercussions of the state of work for employee performance and (vi) repercussions of employee performance award. The findings indicate that the HR activities have major positive effects on the workforce. The organizations are urged to invest in recruitment and selection functions and to apply focused functions which call for older employees. This study is the first time to discuss the trend of the ageing of workers and the productivity of HR practice in Jordan. In the light of the problem of employee management, it is discussed the findings, practical consequences and future research directions.