Israeli propaganda methods in the new Arabic speaking media concerning cultural normalization
Kültürel normalizasyona ilişkin yeni Arapça konuşan medyada İsrail propaganda yöntemleri
- Tez No: 639281
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AKIN DEVECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: yeni medya, Facebook, İsrail propagandası, kültürel normalleşme, new media, Facebook, Israeli propaganda, cultural normalization
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Radyo-Televizyon ve Sinema Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bu çalışma, sosyal medyada (örnek olarak Facebook) İsrail propaganda yöntemlerini, kültürel normalleşme konusuna ilişkin Arapça konuşan sayfaların yanı sıra, kullanılan en önemli içerikleri, kaynakları, hedefleri ve propaganda formlarını izlemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma, verileri toplamak ve sınıflandırmak için içerik analizi formu aracılığıyla içerik analizi ve veri toplama yönteminin kullanıldığı tanımlayıcı araştırmanın bir parçasıdır. Çalışma, 25 Şubat 2020 - 31 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki dönem için, İsrailli Arapça konuşan sayfalarına örnek olarak,“Avichay Adraee”,“İsrail Arapça Konuşuyor”ve“Koordinatör”Facebook sayfalarına uygulanmıştır. Çalışma birkaç sonuca ulaşmıştır. Bunların en önemlileri: Yalnızca kültür konularıyla ilgili üç sayfada yayınlanan gönderiler, belirtilen çalışma süresi boyunca sunulan toplam yayınların % 30,74'ünü, yani 1005 gönderi içinden 309'unu almıştır. Bu yayınlarda en çok tartışılan konu, % 27,7 oran ile, dini günler konusu, % 16,6 oran ile, ikinci sırada barış ve bir arada yaşama sorunu ve ardından% 13,6 ile sanatsal alıntılar sorunu olmuştur. Tekrarlama yöntemi,% 35,4 ile kültürel normalleşme konusunda İsrail propagandasında en çok kullanılan yöntemlerden biri olarak ortaya çıkmıştır. İkinci sırada % 25,5 ile zihinsel imge yöntemi, ardından üçüncü sırada % 13,2 ile terminoloji yöntemi,% 8,4 ile dördüncü sırada dini argüman yöntemi olmuştur. Takipçiyi tımarlama hedefi ve normalleşme çağrısı, İsrail propagandasının Arapça konuşan sayfalarında % 41,3 ile aradığı hedeflerin ön saflarında yer alırken, % 24 oranında bir arada yaşama ve ardından İsrail'in imajını güzelleştirme hedefi izlemiştir. Çalışma, yeni ve tamamlayıcı sonuçlara ulaşmak ve bu olguyu daha iyi anlamak için söylem analizi veya nitel analiz gibi diğer araştırma yöntemlerini kullanarak ileriye dönük çalışmalar yapılmasını önermektedir.
Özet (Çeviri)
This study aims to monitor Israeli propaganda methods on social media (Facebook as an example) Arabic-speaking pages regarding the topic of cultural normalization, as well as to monitor the most important contents, sources, goals and propaganda forms that have been used. This study is part of descriptive research, where the content analysis and data collection method were used through the content analysis form to collect and classify data. The study was applied to a sample of Israeli Arabic-speaking Facebook pages, which is the page of Avichay Adraee , Israel speaks Arabic page and the Coordinator page for the period from 25 February 2020 to 31 May 2020, i.e. by 3 months. The study reached several results, the most important of which are: The posts published on the three pages acquired 30.74% of the total publications presented during the specified period of study, which is concerned only with culture topics, i.e. 309 posts out of 1005 posts. The issue of religious occasions came as the most frequently discussed issues in these publications with a rate of 27.7%, followed by the issue of peace and coexistence in the second rank with a percentage of 16.6%, then the issue of artistic quotes with a rate of 13.6%. The repetition method came out as one of the most used methods in Israeli propaganda in the matter of cultural normalization with 35.4%, followed by the mental image method in the second rank with 25.5%, then the terminology method in the third rank with 13.2%, then the religious argument method in the fourth rank with 8.4%. The goal of Grooming the follower and the call for normalization came at the forefront of the goals that Israeli propaganda seeks in its Arabic-speaking pages by 41.3%, followed by the goal of highlighting coexistence by 24%, and then the goal of beautifying Israel's image by 19.5%. The study recommends conducting future studies using other research methods such as discourse analysis or qualitative analysis to reach new and complementary results and to understand this phenomenon more.