The impact of digital media marketing on consumer behavior intention : The moderating role of brand trust
Dijital medya pazarlamasının tüketici davranış niyeti üzerindeki etkisi: Marka güveninin düzenleyici rolü
- Tez No: 640627
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET SAĞLAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Brand trust, digital media marketing, consumer behavior intention
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu araştırma, dijital medya reklamlarının ve marka güveninin tüketici satın alma davranışları üzerindeki etkisini araştırmak için yapılmıştır. Buna ek olarak, dijital medya reklamlarının tüketici satın alma niyeti üzerindeki etkisinde marka güveninin düzenleyici rolü araştırılmıştır. Türkiye'deki marka kullanan tüketiciler araştırmaya dahil olmuşlardır. Veriler, kolayda örnekleme ve anket kullanılarak toplanmıştır. Müşteriler arasında yüz elli form doldurulmuş ve cevaplanmıştır . Analizler için doğrulayıcı faktör analizi ve yapısal eşitlik modeli tekniği kullanılmıştır. Sonuçlar dijital medya reklamcılığının satın alma davranışı üzerinde kayda değer ve yararlı bir sonuca sahip olduğunu göstermektedir. Ayrıca marka güveninin, dijital medya reklamcılığı ve dolayısıyla tüketici davranışı arasındaki ilişkide düzenleyici olduğu belirlenmiştir. İncelemenin daha büyük bölümünde dikkate alındığında, marka güveninin etkisi önceki araştırmalarda kaydedilmemiştir ve dolayısıyla araştırma bu boşluğu doldurmuştur.
Özet (Çeviri)
The present investigation was done to distinguish the impact of the digital media marketing, brand trust on consumer behavior. Additionally, the moderating impact of the brand trust on the connection between the digital media marketing and the consumer behavior was examined. The consumers of brand client in Turkey were the members of this examination. The data were gathered utilizing the convenience sampling and through the survey procedure. 150 questionnaires were appropriated among the consumers. The confirmatory factor analysis and the structural equation model technique was used for analysis. The outcomes demonstrated that the digital media marketing had a noteworthy and beneficial outcome on the consumer behavior. Also, brand trust moderated the connection between the digital media marketing and the consumer behavior. In the greater part of the examination considers, the moderating impact of brand trust has been overlooked in the earlier investigations, and the present investigation has filled this gap.