İnşaat projelerinin çizelgelemesinde nakit akışı eniyilenmesi
Optimization of cash flows for scheduling the construction projects
  1. Tez No: 6436
  2. Yazar: İRFAN EKİCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİHAT YÜZÜGÜLLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: nakit akışı planlaması, inşaat projesi, proje zaman çizelgeleme, doğrusal programlama, maliyet tahmini, cash flows planning, construction projects, linear programming, project time schedule, cost and resource estimating
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
İÜ ÖZET İNŞAAT PROJELERİNİN ÇİZELGELEMESÎNDE NAKİT AKIŞI EN1Y1LEMES1 EKİCİ, İrfan Yüksek Lisans Tezi, End. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Nihat Yüzügüllü Eylül 1988, 104 sayfa Bu çalışmada inşaat projelerinde yapılan faaliyetler için nakit akışını planlayan ve nakit kısıtlarına bağlı olarak proje zaman çizelgesini çıkartan bir sistem önerilmektedir. Sistem bilgisayar destekli inşaat faaliyetleri maliyet ve kaynak gereksinimi tahmin modeli ve doğrusal programlama modelinden oluşmaktadır. Birinci modelin amacı devlet inşaat projelerinde uygulanan Birim Fiyat Analizleri ile inşaat faaliyetlerinin maliyet ve gelirlerini tahmin etmekte ve bunları ikinci modele girdi olarak sağlamaktadır. İkinci model proje bitiş değerini eniyileyen proje zaman çizelgesi ile nakit akışını çıkartmaktadır.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT OPTIMIZATION OF CASH FLOWS FOR SCHEDULING THE CONSTRUCTION PROJECTS EKîCl, îr fan M.S. in Industrial Eng. Supervisor: Asst. Prof. Dr. Nihat YUzUgUllU September 1988, 104 pages In this study a system is developed for planning the cash flows and scheduling of the construction projects. It consists of a computer aided cost and resource estimating model for construction works and. linear programming decision model. The purpose of the first model is to estimate the cost and resource requirements of the construction works using Unit Price Analysis for public construction projects. Second model find out the project completion worth for a time schedule and corresponding cash flows.