Finansal krizlere rağmenİslami bankacılık
The relationship between financial crisesdetached of Islamic banking
  1. Tez No: 645509
  2. Yazar: SELÇUK ÖZKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEVLÜT KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Riba, Interest Rates, Inflation, Economic Growth, Global Economy and Islam, Islamic Finance Policy, Islamic Participation Banking, Suquq Applications
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Islamitische Universiteit Europa
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu tezde 2000'li yıllardan sonra gelişen Küresel Buhranlar ve Ekonomik Krizlere rağmen hızla büyüyen İslami Finans Politikaların rolü ve bu çerçevede İslami Bankacılığın önemi incelenmiştir. Tarihsel süreç kapsamında Küresel Ekonomik büyümeye katkı sağlayan Katılım Bankacılığı Modelinin Avrupa'ya ve İslam Dünyasına Küresel etkisi çizelge ve şekiller kullanılarak Dünya Finans Piyasalarındaki yeri saptanmış ve incelenmiştir. Bu boyutta özellikle Küresel İslami Bankacılık İşlemlerinde Sukuk Uygulamaların Rolü kapsamlı araştırılmış ve bu vesile ile Önemi Okuyucunun ilgisine sunulmuştur. Anahtar Kelimeler : Riba, Faiz, Enflasyon, Ekonomik Büyüme, Küresel Ekonomi ve İslam, İslami Finans Politikaları, İslami Katılım Bankacılığı, Sukuk Uygulamalar
Özet (Çeviri)
In this thesis, the relationship after the 2000 year between global depressions - economic crises and the growing up phenomena of Islamic finance politics and, therefore, frame Islamic banking causal studied. In the context of historical, the relationship by utilizing the tables and graphs in separate period is analyzed. Besides, this thesis has apically examined the specialized role of Suquq financing for the reader's attention finalized.