The effects of the use of video on language skills improvement and student motivation
  1. Tez No: 645706
  2. Yazar: İPEK QURESHİ ERDAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR BATUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Linguistics
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı Dil olarak İngilizce, Video Materyalleri, Öğrenme Becerileri, Motivasyon, English as a Foreign Language, Video Materials, Learning Skills, Motivation
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Girne Amerikan Üniversitesi
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Yabancı dil yaşamımızın bütün alanlarında özellikle tenik alanda yapılan eğitimlerde önem taşımaktadır. Yüksek örenimde hızla gelişim gösteren bilim ve teknolojiyi daha iyi anlamak ve öğrenmek zorunlu hale gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, Yabancı dil eğitiminde video materyal kullanımının öğrencilerin öğrenme becerilerine etkisini ölçmektir. Çalışmada araştırma modeli olarak“Authenticity”,“Listening”,“Vocabulary”,“Comprehension”,“Subtitles”ve“Motivation”konularında video materyal kullanımının etkisini ölçmek için 17 soruluk bir ölçek uygulanmıştır. 4'lü Likert tipi yanıtların bulunduğu maddeler için öğrencilerden, kendilerine en yakın gelen seçeneği işaretlemeleri istenmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, video materyallerin kullanımına yönelik ifadelerin tamamına öğrencilerin katıldığı tespit edilmiştir. Bu sonuç, öğrencilerin İngilizce öğrenimlerinde video materyal kullanımını genel olarak faydalı bulduklarını göstermektedir. Araştırmada toplanan verilerin analizleri sonucunda öğrencilerin genel olarak video derslere olumlu yaklaştığı, derslerde video materyallerinin kullanılmasının motivasyonlarını yükselttiği, dil öğrenim başarılarına olumlu etki yaptığı sonuçlarına ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Foreign language is significant in all areas of our lives, and especially in the technical fields. It has become obligatory in higher education to learn about and incorporate advancements in technology, so we may have a better comprehension of its applications in the classroom. The aim of this study is to measure the effect of video materials and the effect on foreign language teaching in students' learning skills. As a research instrument, a 17-item questionnaire was used to measure the effectiveness of video materials on“Authenticity”,“Listening”,“Vocabulary”,“Comprehension”,“Subtitles”and“Motivation”. The students were asked to mark the closest answer to the Likert scale questions which consisted of four answers. According to the findings of the study, students agreed to all of the statements about the use of video materials. This shows that the students generally find the use of video materials beneficial. According to the results of the data analysis, it is found that students have positive attitudes towards the use of video in EFL courses, that the use of video materials in the courses increases their motivation and that it has a positive effect on their language skills development.