A study on controversial advertising: an investigative cross cultural study of the impact of controversial advertisement on generation X in Turkey and Pakistan
Küresel reklam üzerine bir çalışma: Türkiye ve Pakistan'da X kuşağında kontroversiyel reklamın etkisinin incelenmeli kültürel araştırması
  1. Tez No: 646277
  2. Yazar: AHSAN CHOUDHRY
  3. Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. ELİF YOLBULAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Tartışmalı Reklam, Geleneksel Reklam, Reklam Türleri, Çapraz Çalışma, Türk Nesil X, Pakistan Nesil X, Türkiye, Pakistan, Controversial Advertisement, Conventional Advertisement, Types of Advertisement, Cross Study, Turkish Generation X, Pakistani Generation X, Turkey, Pakistan
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pediatri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu araştırma tartışmalı reklamların tüketiciler üzerindeki etkisini anlamaya çalışmaktadır. Araştırma, tüketici olarak Türkiye ve Pakistan'ın X kuşağını ve tartışmalı reklam fikrine nasıl tepki verdiklerini ele alıyor. Bu çalışma tartışmalı reklama ilişkin şüpheciliğin derecesini anlamaya çalışacaktır. Daha sonra, iki ülkenin X kuşağının tepkileri arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları anlamak için karşılaştırmalı bir çalışma yürütülmektedir.Tartışmalı reklamların kavramı ve önemi ve geleneksel reklamlara göre piyasada nasıl uygulandığı ayrıntılı olarak tartışılacaktır.
Özet (Çeviri)
This research study attempts to understand the impact of controversial advertisement on the consumers. The study undertakes the generation X of Turkey and Pakistan as consumers and how they respond to the idea of controversial advertisements. It will attempt to understand the degree of skepticism in regards to controversial advertisement. Then a comparative study is also conducted in addition to understand the similarities and differences between the responses of the two countries‟ generation X. It will discuss in detail the concept and importance of controversial advertisements and how they are executed in the market in regards to the conventional advertisements.