Bir üniversite hastanesinin risk değerlendirmesi sonuçlarının analizi
Analysis of results of risk assessment of A University Hospital
  1. Tez No: 646736
  2. Yazar: FATİH ZENGİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FERDİ TANIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Değerlendirmesi, İşyeri Ortam Gözetimi, Hastane, Üniversite, Occupational Health And Safety, Risk Assessment, Workplace Environment Surveillance, Hospital, University
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışmadaki amacımız Adana ili Çukurova Üniversitesi merkez yerleşkesindeki Balcalı Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde risk değerlendirmesi yapmak ve analiz sonuçlarını yorumlayarak paylaşmaktır. Araştırmada 2018 yılı içerisinde tespit edilen riskler iki yıllık süreç içerisinde takip edilmiş ve tespit edilen risk etmenlerinin sayısal ve grafiksel sunumu yapılmıştır. 2019 yılında tehlikelerin giderilme durumu özetlenmiştir. Ayrıca risk değerlendirilmesinin teslim edilmesini takip eden bir yıllık süreçte iş kazalarının durumu ile önleme çalışmaları uygulandığında hangi oranda önleme yapılabileceği hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
Practice and Research Center in the Çukurova University central campus of Adana and to interpret and analyze the results of the analysis. In the research, the risks identified in 2018 were followed up within a twoyear period and a numerical and graphical presentation of the risk factors identified was made. In 2019, the elimination of hazards is summarized. In addition, the situation of occupational accidents in the one-year period following the submission of the risk assessment and the rate of prevention that can be achieved when prevention activities are implemented are calculated.