Vanadyum oksit esaslı katodik tabaka içeren elektrokromik cihazların enerji depolama kapasitelerinin araştırılması
Investigation of energy storage capacities of electrochromic devices containing vanadium oxide based cathodic layer
  1. Tez No: 648929
  2. Yazar: ASUMAN TUNA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SERMET KOYUNCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Vanadyum penta oksit, ince film, elektrokromizm, sprey kaplama, elektrokromik cihaz, enerji depolama, Vanadium penta oxide, thin film, electrochromism, spray coating, electrochromic device, energy storage
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Enerji Kaynakları ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
sıcaklıklarda tavlanarak hazırlanmıştır. Hazırlanan ince film numuneleri yüzey morfolojileri tayin edilmek amacıyla atomik kuvvet mikroskobu (AFM) ile incelenmiştir. İnce filmlerin optik ve elektrokimyasal özellikleri UV-Vis spektrofotometre ve potansiyostat cihazlarıyla ölçülmüştür. ITO/Cam yüzeyine PEDOT: PSS kaplanılarak anodik tabakada kullanılmak üzere ince filmler hazırlanmıştır. Katodik tabakada kullanılmak üzere kaplanan farklı kalınlıklardaki V2O5 ince filmleri ile anodik tabakada kullanılmak üzere kaplanan PEDOT: PSS ince filmleri elektrolit jel ile sandviç yöntemiyle birleştirilerek elektrokromik cihazlar hazırlanmıştır. Hazırlanan elektrokromik cihazların dayanıklılık ve yük kapasitesi analizleri gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
atomic force microscopy (AFM) for determination. Optical and electrochemical properties of thin films were measured with UV-Vis spectrophotometer and potentiostat devices. Thin films were prepared on the ITO / Glass surface using PEDOT: PSS to be use in the anodic layer. Electrochromic devices were prepared by combining V2O5 thin films of different thicknesses with the anodic layer and PEDOT: PSS thin films with sandwich method to be used in the cathodic layer. The durability and load capacity analyzes of the prepared electrochromic devices were carried out.