The Left of center politics in Turkey: The Republican People's Party 1965-1980
Türkiye'de merkez sol: Cumhuriyet Halk Partisi 1965-1980
- Tez No: 64969
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGUN ÖZBUDUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Merkez Sol, Sosyal Demokrasi, Parti-içi Çekişmeler, Kavramsal Kargaşa, Sosyo-Ekonomik Değişmeler IV, Left of Center, Social Democracy, Intra-Party Competition, Conceptual Confusion, Socioeconomic Changes. IV
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZET TÜRKİYE'DE MERKEZ SOL: CUMHURİYET HALK PARTİSİ 1965-1980 Ahmet Metin Oktay Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ergun Özbudun Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Jeremy Salt Ağustos 1998 Bu çalışma, 1965-1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 'nin izlediği merkez sol çizgisini tarihsel bir çerçeve içerisinde, ceryan etmiş politik, sosyal ve ekonomik olayları değerlendirerek ele almıştır. Merkez sol çizginin kabulü ve bunu takip eden kavram kargaşası, parti içi süregelen çekişmeler, sosyal demokrat hareket ve kuşkusuz seçimler ve seçmenlerin analizi, iç ve dış meseleler ve dönemin sosyo-ekonomik gelişmeleri esas alınarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE LEFT OF CENTER POLITICS IN TURKEY: THE REPUBLICAN PEOPLE'S PARTY 1965-1980 Ahmet Metin Oktay Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Prof. Ergun Özbudun August 1998 This thesis analyzes the left of center politics implemented by the Republican People's Party (RPP) in Turkey from 1965 to 1980 in an emprical and historical context. The adoption of left of center stance, the attendant conceptual confusion, the unceasing intra-party competition for power, the social democratic discourse and certainly the elections and the electorate will be discussed along with domestic and foreign affairs as well as the socioeconomic transformation of the particular period.