Consumers responses to digital transformation and brand's digital marketing strategy
Dijital dönüşüme tüketici yanıtları ve dijital pazarlama stratejisi
- Tez No: 649783
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CEYDA OVACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dijital dönüşüm, İnternet, Elektronik cihazlar, Dijital pazarlama stratejileri, Sadık müşteriler, Online satın alma, Online ödeme, Dijital okuryazarlık, Digital transformation, Internet, Electronic devices, Digital marketing strategies, Loyal customers, Online purchasing, Online payment, Digital literacy
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmada, internet, elektronik cihazlar (bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.) Yaygınlığı nedeniyle tüketicilerin dijital dönüşüme tepkisini açıklamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, tüketici memnuniyeti ve çevrimiçi satın almalarına izin vermek, kartlarla çevrimiçi ödeme yapmak gibi sadık müşteriler olmak için şirketin olası tüm dijital pazarlama stratejilerini yapma çabalarını açıklamak. Ayrıca, bu araştırma, kahve markalarının mobil uygulamalarına yönelik dijital okuryazarlık düzeyini ve uygulamalara olan güven, memnuniyet sadakati vb. Çalışmaya farklı yaş grupları ve eğitim düzeyleri ile 255 öğrenci katılmıştır. Veri toplama için, anketi dolduran katılımcılar, anketle veri topladıktan sonra SPSS (Sosyal Bilimler için İstatistiksel Paket) aracılığıyla tüm değişkenlerin ortalama ve standart sapmalarını, daha sonra frekans ve çapraz tablolamayı belirlemek için tanımlayıcı istatistikler kullanarak analiz edilmiştir. Ayrıca kullanıldı. Araştırmanın hipotezlerini test etmek için korelasyon analizi yapılmıştır. Sonuç olarak, erkek kahve markalarının mobil uygulamalarını kullanmaktan kadınlardan daha fazla meşgul oldu ve bu uygulamaların çoğu lisans öğrencileriydi ve katılımcıların çoğu düzenli olarak kahve satın alıyor (her gün) ve korelasyon testi dijital okuryazarlığın olumlu olduğunu doğruladı her faktörle ilişki. Her değişkenin yüksek ortalaması nedeniyle, katılımcıların çoğu sadık, memnun, satın alma niyeti daha yüksekti, kahve markalarının mobil uygulamalarına ve kabul edilebilir düzeyde dijital okuryazarlığa sahip firmalara güveniyorlar.
Özet (Çeviri)
This study aims to explain consumer's reaction to digital transformation due to the widespread of internet, electronic devices (computer, smartphone, tablet et.) which enabled people to access a huge amount of information rapidly and allowed them to save time and money. Also, to explain the company's efforts of doing all the possible digital marketing strategies in order to satisfy consumers and to become loyal customers, such as allowing them online purchasing, making payment online by the cards. Furthermore, this research aims also to unveil digital literacy level of consumers toward mobile apps of coffee brands, and its relation with trust, satisfaction loyalty etc., to the apps. 255 students participated in the study with different age groups and education level. For the data collection, participants filled in the questionnaire, after collecting data by the questionnaire it was analysed through SPSS (Statistical Package for Social Sciences) of using descriptive statistics to determine the mean and standard deviation of all variables, then frequency, and cross tabulation were also used. Correlation analysis was conducted to test the hypothesises of the research. As a result, male was more engaged than female of using mobile apps of coffee brands, and most users of this apps were undergraduate students, and lots of respondents buy coffee regularly (every day), and correlation test confirmed that digital literacy has the positive relation with each factor. Due to the high mean of every single variable, many of respondents were loyal, satisfied, willingness of intention to purchase was higher, they trust mobile apps of coffee brands and their firms with acceptable level of digital literacy.