1781-1783 yıllarında Kütahya şehri
The city of Kütahya in 1781-1783
- Tez No: 650618
- Danışmanlar: PROF. DR. EMİNE DİNGEÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Kütahya, Şer'iyye Sicili, Tahrir, Narh, Sancak Yönetimi, Kütahya, Sharia Records, Tahrir, Narh, Sanjak Management
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Kütahya, Anadolu Beylerbeyliği'nin merkezi ve şehzade sancağıdır. Bu tezde Kütahya tarihine küçük bir katkı sağlamak için XVIII. yüzyıl sonlarındaki bir kesit ele alınmıştır. Bu amaçla 1781-1783 yılları arasındaki 4 Numaralı Kütahya Şer'iyye Sicili incelenmiştir. Kütahya'nın belirtilen yıllar arasında sancak idaresi, sancağın idari birimleri, şehrin merkez ile ilişkileri, sancakta yaşayan nüfusun sosyal ve ekonomik yapısı ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
Kütahya was the center and princely sanjak of Anadolu Beylerbeyliği. In this thesis, to contribute to the history of Kütahya, a section that belongs to the late 18s is selected. For this purpose, the fourth Kütahya Şer'iyye between 1781 and 1783 was investigated. Between these years, the administration of Kütahya Sanjak, the sanjak administration, the sanjak relations with the center, and the city's social and economic life are discussed.