Evaluation of the subject 'present perfect tense' in English, comparing the effect of Plickers application and traditional methods on the achievement of 7th grade students of middle school
İngilizce'de 'present perfect tense' konusunun değerlendirilmesinde Plickers uygulaması ile geleneksel yöntemin ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin başarısı üzerine etkisinin karşılaştırılması
  1. Tez No: 652336
  2. Yazar: MEHMET PHILIP KARAKAYA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FARANAK ABBASZAD TEHRANI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: ALM, Plickers, Present Perfect Tense, Teknoloji, Geleneksel Yöntem, Türk EFL Öğrencileri, ALM, Plickers, Present Perfect Tense, Technology, Traditional Method, Turkish EFL Learners
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Bu çalışma, teknolojiye dayalı bir yöntem olarak Plickers kullanmanın ve geleneksel bir yöntem olarak ALM'nin Türk EFL öğrencilerinin dilbilgisi (gramer) gelişimi üzerindeki karşılaştırmalı etkilerini inceleme girişimidir. Daha özel bir şekilde, çalışma, teknoloji kullanmanın Ankara'daki (Türkiye) bir ortaokulda A2 seviyesi yedinci sınıf öğrencileri üzerindeki etkisini bulma girişimidir. Bunu yapmak için, ilgili literatürün geniş kapsamlı bir incelemesi yapılmış ve katılımcıların homojen bir test aracılığıyla seçilen A2 seviyesindeki erkek ve kız 57 EFL dil öğrencisi oldukları bir dizgisel karma yöntemli bir çalışma tasarlanmıştır. Katılımcılar, sınıfta öğrenen sanal ve gerçek deney gruplarına ayrılmışlardır. Katılımcılar, ön test, müdahale ve son test işlemlerinden geçirilmiş olup, bu çalışmanın [verileri], üç test ve bir yapılandırılmış görüşme, bir Oxford Quick Placement Test (QPT), bir Present perfect ön testi ve bir Present perfect son testi ve bir görüşme kılavuzu yardımıyla toplanmıştır. Niceliksel verileri analiz etmek için, hem bağımsız hem de eşleştirilmiş örneklemler[de], t–testleri kullanılmıştır. Benzer şekilde, nitel verileri analiz etmek için, açık, eksenel ve seçici bir kodlama sistemi aracılığıyla içerik analizi kullanılmıştır. Bulgular, dilbilgisi konularının hem Plickers hem de ALM sınıf teknikleri aracılığıyla öğretmenin, Türkçe konuşan (content) EFL öğrencileri arasında gramer bilgisinin artırılmasına katkı yapıcı (conductive) olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu arada, Plickers'a dayalı öğretimin bu bağlamda verimli olması, Türk EFL öğrencilerinin Presesent Perfect başarısını daha fazla artırabilir. Bulgular EFL/ESL sınıflarında ELT durumunu iyileştirmenin zeminini hazırlayacak EFL-ESL kontekstlerindeki ELT alanındaki İngilizce öğretmenleri, EFL öğrencileri ve materyal geliştiricileri tarafından kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
The present study was an attempt to investigate the comparative effects of employing Plickers as a technology based method and ALM as a traditional method on Turkish EFL learners' grammar development. More specifically, the study was an attempt to find the effect of using technology on the A2 level 7th grade students of middle school in Ankara, Turkey. To do so, a thorough review of the related literature was done and a sequential mixed methods study was designed in which the participants were 57 EFL male and female language learners at the A2 level who were chosen through a homogeneity test. The participants were divided into the experimental groups of virtual and real classroom learning. The participants went through the procedure of pretest, intervention, and posttest and the data for the present study were collected by means of three tests and a semi-structured interview: an Oxford Quick Placement Test (QPT), a present perfect tense pretest and a present perfect tense posttest, and an interview guide. Both measures of independent and paired-samples t-test were used to analyze the quantities data. Likewise, a content analysis through open, axial, and selective coding system was used to analyze the qualitative data. The findings revealed that instruction of grammatical points through both Plickers and ALM classroom techniques is conducive to the promotion of grammatical knowledge among the EFL learners in the Turkish context. Meanwhile, Plickers based instruction of grammar is more fruitful in this regard can better increase the present perfect achievement of the Turkish EFL learners. The findings could be employed by English teachers, EFL learners, and materials developers in the field of ELT in the EFL/ESL contexts to pave the way for the improvement of ELT status in the EFL/ ESL classes.