Sosyal belediyecilik çerçevesinde yürütülen sportif faaliyetlerden katılımcıların beklentileri: Kayseri Spor A.Ş üzerinden bir uygulama
Expectations from participants on sports activities carried out within the framework of social municipality practices: An application through Kayseri Spor Inc.
  1. Tez No: 652506
  2. Yazar: TUGAY KARACA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT BAŞARIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Public Relations, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Local Government, Municipality, Social Municipality, Public Relations
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Türkiye'de sosyal hizmet ve sosyal yardım hizmetlerinin merkezi yönetimlerden yerel yönetimlere doğru bir devinimi geçirdiği söylenebilir. Bu noktada halka en yakın yönetim birimleri olan belediyelerin bu yönüyle belde halkının ihtiyaçlarını daha kolay tespit edebilecek bir konumda olması nedeniyle toplumun zayıf yönlerinin tespit edilmesinde ve bu zayıflıkların düzeltilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu durum belediyelerin halka dönük sosya belediyecelik faaliyetlerini çeşitlendirmektedir. Bu çalışma Kayseri Büyükşehir Belediyesinde hizmet veren Kayseri Spor A.Ş Talas-Toki tesisi katılımcılarının beklentilerini, isteklerini halkla ilişkler bağlamında incelemeyi konu edinmiştir.Bu kapsamda çalışmada sosyal belediyeciliğin teorik temelleri ortaya konmakta ve Kayseri Spor A.Ş Talas-Toki örneğinde katılımcıların sosyal belediyeciliğin uygulamalarından beklentileri nicel analiz yöntemi ile incelenmektedir.Bu kapsamda 16-30 Eylül 2019 tarihleri arasında Kayseri Spor A.Ş Talas İlçesi Toki Bölgesinde bulunan tesislerinde yaşları 18-54 arasında değişen 73'ü kadın 59'u erkek toplam 132 katılımcı üzerinden yüzyüze anket çalışması yapılarak veriler toplanmıştır.Elde edilen verilerin analizi için SPSS for windows 16.0 programı kullanılmıştır. Anahtar Kelimler: Yerel Yönetim, Belediye, Sosyal Belediyecilik, Halkal İlişkiler
Özet (Çeviri)
Social services and social assistance services in Turkey, had said that a shift to local governments from the central government. At this point, the municipalities, which are the administrative units closest to the public, play an important role in identifying the weaknesses of the society and correcting these weaknesses, since they are in a position to identify the needs of the people of the town more easily. This situation diversifies the social municipal activities of the municipalities towards the public. This study focuses on examining the expectations and demands of the participants of Kayseri Talas-Toki facility of Spor A.Ş, serving in the Kayseri Metropolitan Municipality, in the context of public relations. In this context, the theoretical foundations of social municipalism are presented and the expectations of the participants from the practices of social municipalism in the example of Spor A.Ş. Kayseri Talas-Toki are analyzed by quantitative analysis method. In this context, between 16-30 September 2019, data were collected by conducting a face-to-face questionnaire on a total of 132 participants, 73 women, 59 men aged 18-54, at Spor A.Ş. Kayseri Talas-Toki facilities. SPSS for windows 16.0 program was used to analyze the obtained data.