Holistic approach to the effectiveness of leadership in higher education: A theoretical study
Yüksek öğretimde liderliğin etkinliğine bütüncül bir yaklaşım: Teorik bir çalışma
  1. Tez No: 654196
  2. Yazar: SIVAR OMER ALI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÇİĞDEM ÖZARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Holizm, Bütünsel Yaklaşım, Liderlik, Yükseköğretim, Disiplinlerarası Yaklaşım, Holism, Holistic Approach, Leadership, Higher Education, Transdisciplinary Approach
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Eğitim, sosyal nitelikler, etik ve disiplinin yanı sıra bireye özel yaşam sağlar. Eğitim, kişinin ve tüketici hizmetinin hakkıdır; Bu nedenle, buna dikkat etmek, plan yapmak ve harcama yapmak hükümetin sorumluluğundadır. Bununla birlikte, ünlü yazarın (Smith, 1776) yayınlanmasıyla“Ulusların servetinin varlığı ve etkileri üzerine bir soruşturma”tartışıldı. Ayrıca, eğitimin tüketim faydalarına, toplumun zenginliğinde ve uzun vadeli icattaki artışın, bireyin finanse edildiği zaman eğitimin farklı bir getirisi ve hükümetler tarafından finanse edildiği bir getirinin olduğu eğitim ile sağlanabileceği başka faydalar da elde edilebilir. eğitim için yeni bir görünüm yaratan bir yatırım toplum tarafından desteklendi ve eğitim yatırımından elde edilen kârın yanı sıra tasarruflar üzerine yeni çalışmalar başlatmaya başlandı. Yükseköğretim, iş piyasasına insan sermayesi sağlar. Bileşen, çeşitli alanlarda son derece eğitimli ve uzmanlaşmıştır ve kalifiye ve dönüşüm adaptasyon yeteneği. Bu nedenle, yüksek eğitim değeri çıktılarda, sadece ölçülebilir koşullarda (derece sahiplerinin sayıları) değil, bu tür hasatların (İnsan Sermayesi Becerikli), eğitim sürecinin kalitesine karşılık gelen çıktısının değerine uygunluğunu göz önünde bulundurur. Yükseköğretim kurumları uzun zamandır bir kara kutu olarak kabul edilmektedir (içlerinde ne olduğu bilinmemektedir), ancak 21. yüzyılda bu vakıflar ticaret prensibi ile faaliyete geçmiştir ve güçlü rekabet ile karakterize bir ortamda kâr elde etmek için, bu da hizmetlerinin kalitesine ve dolayısıyla kalitesine dikkat ve özen gösterilmesini gerektiriyordu. Bu kaliteye ulaşmak finansal, maddi ya da insan için özel faktörler gerektirir. Yüksek öğretimde liderlik için bir taslak sunarak, değerlere dayalı liderliğin önemini benimseyerek ve üniversite profesörünün liderliğinin restore edilmiş ve genişletilmiş algısını geliştirmek için çok önemli olan dünyanın en başarılı liderlerinden bazılarının benimsediği aynı liderlik değerlerini kullanarak rolü. Bu çalışma, idare ve inisiyatif ilerlemesi ile başa çıkmak için çeşitli anlayışları, perspektifleri ve epistemolojik yolları araştırmakta ve yönetim yetkisini yazma ve karıştırma ve öğrenme ve öğretme hibesi ile yetki vermek için daha fazla sorumluluk değerlendirmek için hareket etmeyi incelemektedir.
Özet (Çeviri)
Education provides private life for the individual along with social qualities, ethics, and discipline. Education is the right of the person and consumer service; thus, it is the government's responsibility to pay attention, plan, and spend on it. However, with the publication of the famous author (Smith, 1776), he discussed that“ An investigation into the existence and effects of nations ' wealth”. Furthermore to the consumption benefits of education, other benefits can be gotten that increase in wealth of society and long-term invention can be provided by education, where education has a different return when the individual is financed and a return financed by the governments, as an investment, creating a new outlook for education was helped by society, and it was a start to launch new studies on savings besides the profit on education investment. Higher education provides the job marketplace with human capital. The component is highly trained and specialized in various fields and is qualified and the ability in transformation adaptation. Hence the higher education value is in the outputs, not only in measurable conditions (the degree holders' numbers), the consistency of such harvests (Human Capital Skilled) consideration to the worth of its output, which reflects the quality of the educational process. Higher education institutions have long been regarded as a black box (what happens inside them is unknown), but in the 21st century, these foundations have become operating on the principle of trading and are looking for a profit in an environment characterized by strong competition, which necessitated attention and care to the quality of its services and therefore quality. Achieving this quality requires special factors, whether financial, material, or human. By providing an outline for leadership in higher education, embracing the importance of values-based leadership, and uttering the same leadership values as adopted by some of the world's most successful leaders, as crucial to fostering a restored and expanded perception of the university professor's leadership role. This study investigates various understandings, perspectives and epistemological ways to deal with administration and initiative advancement and moves peruse to assume greater liability for drawing in with the authority writing and mixing the grant of administration and the grant of learning and educating.