The role of training in human resource development
İnsan kaynaklarının geliştirilmesinde eğitimin rolü
- Tez No: 658135
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HASAN TERZİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Geliştirme, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kürdistan Uluslararası İslam Bankası (KIIB), Training, Development, Human Resources, Human Resources Management, and Kurdistan International Islamic Bank (KIB)
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Karabük Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma, eğitim stratejileri, programları ve kapsamlılık eğitim materyali açısından yeni beceriler, bilgiler ve yetenekler gibi insan kaynakları geliştirmedeki eğitimin rolünü incelemek için gerçekleştirilmiştir. Çalışma, ampirik verileri elde etmek için Erbil kentindeki KIIB bankasını seçti. Bu bağlamda, anket anketi veri toplama aracı olarak kullanılır ve bir çalışma popülasyonu olarak tüm banka departmanlarında yönetilir. Örnekler direktörler, finans yöneticileri, bankanın başkan sekreteri, yatırım yöneticileri, şube yöneticileri, şeriata uyum yöneticileri ve çevrimiçi bankacılığı destekleyen BT uzmanlarıdır. Dolayısıyla, araştırmanın örneklemini ankete isteyerek katılan (50) yönetici oluşturmaktadır. Bağımsız çalışma değişkeni eğitimdir ve bağımlı olan insan kaynağı geliştirmedir. Çalışma problemi, aktif eğitim stratejilerinin, programlarının, çalışanların becerilerini geliştiren yararlı eğitim materyallerinin ve organizasyonel performansı iyileştirme ve organizasyon hedeflerine etkili bir şekilde ulaşma becerilerinin önemli rolü konusunda bilinçli liderlerin ve yöneticilerin eksikliğidir. Çalışma problemi, eğitim arasındaki etki ve ilişkilere adanmış araştırmacı değerlendirmelerle tanınır ve bağımlı olan, insan kaynakları geliştirmedir. Bu nedenle kavramsal bir model düzenlenmiş, daha sonra önerilen çalışma hipotezleri ve ampirik veri analizi SPSS v26 kullanılarak yapılmıştır. Sonuçlar, eğitimin insan kaynakları gelişimi ile olumlu ve önemli bir şekilde ilişkili olduğunu gösterdi. Sonuçlar ayrıca eğitimin insan kaynakları gelişimini önemli ölçüde etkilediğini ortaya koydu.
Özet (Çeviri)
The present study is carried out to examine the role of training in terms of training programs, effective training material and training methods in human resource development, such as new skills, knowledge, and capabilities. The study selected KIIB bank in Erbil city, for obtaining empirical data. In this regard, the survey questionnaire is used as an instrument for data collection and managed on all bank departments as a study population. The samples are directors, financial managers, bank's secretary of the chairman, investment managers, branch managers, sharia compliance managers, and IT experts who support online banking. Thus, the study sample is 50 managers who willingly participated in the survey. The independent study variable is training, and the dependent is human resource development. The study problem is the lack of leaders, and managers conscious regarding the significant role of active training strategies, programs, useful training materials that develop employees' skills, and abilities to improve organizational performance and achieve organizations goals effectively. The study problem is recognized by investigative valuations, devoted to the impact and relationships between training, and the dependent is human resource development. Therefore, a conceptual model was arranged, then proposed study hypotheses, and the empirical data analysis was conducted using SPSS v26. The results showed that training positively and significantly related to human resource development. Results also established that training significantly impact human resource development