İcra mahkemesi kararlarına karşı kanun yolları
Legal remedy against judgement of enforcement court
  1. Tez No: 662435
  2. Yazar: SİMİN BAYKAL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN ALBAYRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İcra mahkemesi, kanun yolları, istinaf, temyiz, itiraz, icra ve iflas hukuku, medeni usul hukuku, Enforcement court, legal remedy, appeal, objection, debt enforcement and bankruptcy law, law of civil procedure
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 293
Özet
İcra mahkemesi kararlarına karşı kanun yollarına ilişkin kurallar genel kurallardan farklı özellikler barındırır. İcra mahkemesi kararlarından hangilerinin istinaf edilemeyeceği İcra ve İflâs Kanunu madde 363'te sayılmıştır. Maddede sayılan kararlar dışındaki icra mahkemesi kararlarına karşı kanun yollarına başvurulabilir. Ayrıca kanun yoluna başvurulurken en temelde hukuki yararın varlığı da aranır. Bunlara ek olarak parasal sınırlar da dikkate alınmalıdır. Çalışmanın ilk bölümünde icra mahkemesi kararlarının özellikleri incelendikten sonra icra mahkemesi kararlarına karşı gidilebilecek kanun yolları ve bunların özellikleri incelenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde ise icra suçlarının tarihsel gelişiminden kısaca bahsedildikten sonra icra ceza mahkemesinin yargılama usûlü açıklanmıştır. Ardından icra ceza mahkemesince verilebilecek kararlara yer verilmiş ve bu kararlara karşı gidilebilecek kanun yolları açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
The rules of legal remedy against judgement of enforcement court are different from general rules. Judgements of enforcement court could be appealed except judgements which were listed at article 363 of Enforcement and Bankruptcy Code. But first of all there must be legal interest to appeal. Additional to these rules, pecuniary limit has to be considered. In the first chapter of the thesis, characteristic features of judgement of enforcement court will be explained and after that legal remedies and features of these remedies will be explained. In the second chapter of the thesis, historical development of crimes which are intrinsic to debt enforcement and bankruptcy law will be explained. Proceeding of enforcement court qua criminal court will be explained after. Finally, the sorts of judgement of enforcement court qua criminal court will be explained and legal remedies against them.