The other in Othello and Antony and Cleopatra: A counter-argument to Said's orientalism
Othello ve Antony ve Kleopatra'da öteki: Said'in oryantalizme bir karşı-argüman
  1. Tez No: 666930
  2. Yazar: NASTARAN FADAEI HEIDARI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZ ÖKTEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Oryantalizm, Türk'e Dönüşmek, yerli olmak, Irk ve Sömürgecilik, Cinsiyet ve Ataerkil Hiyerarşileri Devirmek, Orientalism, Turn Turk, Go Native, Race and Colonialism, Overturning Gender and Patriarchal Hierarchies
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu tez içerisinde William Shakespeare'in Othello'su ile Antony ve Kleopatra'sını Edward Said'in Oryantalizm'deki, Garp'ın (batı) kendisini ekili, kültürlü, rasyonel, demokratik ve dolayısıyla üstün olarak tasvir etmek için doğu'yu (şark) mantıksız, bayağı ve kültürsüz olarak yanlış bir şekilde yansıttığı iddiasına karşı bir inceleme yapacağım. Bu iddianın aksine, çalışma Said'in argümanının İngiltere'nin sömürgeleştirici bir güç olarak yükselmesinden önce Osmanlılarla karşılaşmasını açıklamada başarısız olduğunu tartışmaktayım ve dolayısıyla Othello ile Antony ve Kleopatra için bir geçerlilik taşımamaktadır, o sırada İngiltere henüz bir sömürge devleti değildi, ancak dünyanın en güçlü askeri ve ekonomik gücü olan Osmanlı İmparatorluğu'yla ilgili endişeleri sonunda fethedilme korkusundan kaynaklanmaktaydı. Araştırma, Othello'nun Batı'nın Osmanlı korkusunu ve Osmanlılar tarafından fethedilen topraklarda yaşayan ve Islam'ı kabul eden bazı vatandaşlarının“Türk'e dönüşme”korkusunu ifade edişini tartışacaktır. Bununla birlikte, bu 'Türk'e dönüşme' eylemi İngiliz dilince ihanetle eş anlamlı hale gelmiştir. Ek olarak, Othello Osmanlı İmparatorluğunu temsil etmekte ve bu nedenle de İngiltere için bir tehdit olarak algılanmaktadır. Ayrıca Antony ve Kleopatra'nın, Shakespeare'in Doğu tarafından İngilizlerin kimliğinin ve erkekliğinin ortadan kaldırılması hakkında, Antony'nin Kleopatra'ya duyduğu çekim ile kendini gösteren modern İngiliz korkularını açığa vuruşunu tartışacaktır. Roma İmparatorluğu'na ve temsil ettiği değerlere ihanetinin sonucunda, Antony yerli bir kimliği yansıtırken doğunun egzotik yüzünde kadınsılaştırılmış, Cleopatra'da şekillendirilmiştir. Başka bir deyişle, Kleopatra'nın bir Roma hükümdarı üzerindeki egzotik, kurnaz gücü ve tahakkümü İmparatorluk ve ataerkil düzen için bir tehdit olarak görülmüştür. Araştırma ayrıca Kleopatra'nın avrosantrik, basma kalıp tasvirine ve doğulu kadınların mantıksız ve içgüdüleri tarafından kontrol edilen yapısına uymadığını aksine egzotikliğini kullanarak toplumsal cinsiyet ve ataerkil hiyerarşileri canı gönülden ve kasıtlı olarak altüst edişini tartışacaktır.
Özet (Çeviri)
In this thesis I will explore William Shakespeare's Othello and Antony and Cleopatra and will argue against Edward Said's contention in Orientalism that the Occident (the West) has falsely represented the Orient (the East) as irrational, inferior and uncultured to portray itself as cultivated, cultured, rational, democratic and therefore superior. Contrary to his contention, I debate that Said's argument fails to explain England and the Ottomans' confrontation before the rise of the former as a colonizing power and therefore it does not hold validity to Othello and Antony and Cleopatra, since during that time England was not yet a colonizer. Also, I will discuss that the Occident have demonized and inferiorized the Orient in works of the early sixteenth and early seventeenth centuries out of horror and fascination rather than superiority and strength. Their concern was with the Ottoman Empire, which was the strongest military and economic power in the world, was due to the potential fear of being conquered by the latter. This research will argue that Othello expresses the West's fear of the Ottomans and for the“turning Turk”of some of their citizens who converted to Islam and lived in the lands conquered by the Ottomans. However, this act of“turning Turk”became synonymous with a betrayal in the discourse of the English. Moreover, Othello represents the Ottoman Empire and is therefore perceived as a threat to England. This thesis will argue that Antony and Cleopatra reveals Shakespeare's contemporary English fears about the removal of identity and masculinity of the English by the East which manifests itself in Antony's attraction to Cleopatra. Antony“goes native”and is effeminized in the face of the exotic East, embodied in Cleopatra, the consequence of which is betraying the Roman Empire and the values it stands for. In other words, the exotic, cunning power and domination of Cleopatra over a Roman ruler is received as a threat to the Empire and its patriarchal order. The research will also argue that Cleopatra, as representative of the whole Orient, does not fit the Eurocentric, stereotypical portrayal and construction of Oriental people as irrational and controlled by instincts, but rather genuinely and intentionality practices an overturn of gender and patriarchal hierarchies by using her exoticity.