Impact of motivation on the productivity of employee at Central Bank of Somalia
Motomasyonun Somali Merkez Bankasında çalışan verimliliğine etkisi
- Tez No: 666943
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Motivasyon, Teşvik, Verimlilik, çalışan, Somali, Motivation, Incentive, Productivity, employee, Somalia
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmada, Somali Merkez Bankası'nda motivasyonun çalışan verimliliği üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Birincil veriler Somali'deki katılımcılardan bilgi toplamak için kullanılmış ve frekans analizi, güvenilirlik testi, faktör analizi, regresyon testi ve korelasyon testi kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgular, teşviklerin ve maaşların çalışan verimliliğini etkilemek için pozitif bir bağlantıya sahip olduğunu, parasal ödül ve teşvikin çalışan verimliliğini etkilemeyle bağlantılı olduğunu ve teşvik eksikliğinin ve çalışan üretkenliğinin önemli ölçüde bağlantılı olmadığını ortaya çıkarmıştır. İşçilerin ücretleri ertelendiğinde iyi performans göstermeyecekleri ve yönetimin önyargısının üretkenliğe katkıda bulunamayacağı sonucuna varılmıştır. Genel müdür tarafından personel motivasyonu, bir organizasyonda önemli bir kavramdır ve personel, minimum veya teşvik edici olmayan paket olduğunda ellerinden gelenin en iyisini yaptığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
This study had investigated the impact of motivation on the productivity of employees at the Central Bank of Somalia. Primary data was used to gather information from the participant of employees in Somalia and was analyzed using frequency analysis, factor analysis, regression analysis, and correlation analysis. The findings revealed that incentive and salary have a positive Connection to influence employee productivity, monetary reward and incentive have a vibrant connection to impact on employee productivity, while non-incentive and employee productivity do not have a significant connection to each other. It was concluded that workers will not perform well when their salary is being delayed and favoritism on the part of the management cannot contribute to productivity. Motivating staff by the chief executive officer is an essential concept in an organization and staff do not put in their best when they are placed on little or no-incentive package.