Sustainability and its effect on shaping customer's attitude towards fast fashion textile industry: A comparison between Turkish and German market
Sürdürülebilirlik ve hızlı moda tekstil sektörüne yönelik müşteri tutumunun şekillenmesine etkisi: Türk ve Alman pazarı karşılaştırması
  1. Tez No: 668063
  2. Yazar: AYOUB TALIDI TALIDI
  3. Danışmanlar: DR. IRMAK BAKİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Giyim Endüstrisi, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, İşletme, Clothing Industry, Textile and Textile Engineering, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sustainability, Consumer's Attitude, Turkish Market, German Market, Fast Fashion, Textile, Sürdürülebilirlik, Tüketici Tutumu, Türkiye Pazarı, Alman Pazarı, Hızlı Moda, Tekstil
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
The goal of this research is to examine the effect of sustainability on consumer attitudes towards fast fashion. Sustainability has been a prominent subject in society during the last few decades. The population of world is increasing, which has resulted in greater output and a detrimental influence on the environment. Through fast fashion, the fashion industry has become a major contributor to the harmful impact on the environment. An online questionnaire based on this conceptual framework is constructed and emailed to participants, yielding 260 valid replies. By comparing the Turkish and German markets, descriptive statistics and regression analysis are used to provide light on sustainability and its implications on the three components of attitude toward fast fashion. The findings of this study shows that consumers have a generally good view of fast fashion, according to the data. However, several consumer gaps in terms of favorable attitudes have been found, but no action has been done. Sustainability has a favorable and considerable impact on all aspects of consumer attitude, according to the findings (cognitive, behavioral and affective component). According to the findings, a high degree of sustainability will steer to an increasement in consumer commitment, satisfaction, and loyalty. The findings also reveal that in both nations, high costs have more unfavorable attitude on consumer attitudes.
Özet (Çeviri)
Bu araştırmanın amacı, sürdürülebilirliğin hızlı modaya yönelik tüketici tutumları üzerindeki etkisini incelemektir. Sürdürülebilirlik, son birkaç on yılda toplumda öne çıkan bir konu olmuştur. Dünya nüfusu artıyor, bu da daha fazla çıktı ve çevre üzerinde zararlı bir etki ile sonuçlandı. Hızlı moda sayesinde moda endüstrisi, çevre üzerindeki zararlı etkilere önemli bir katkı sağlamıştır. Bu kavramsal çerçeveye dayalı çevrimiçi bir anket oluşturulur ve katılımcılara e-posta ile gönderilir ve 260 geçerli yanıt verir. Türkiye ve Almanya pazarlarını karşılaştırarak, sürdürülebilirliğe ve hızlı modaya yönelik tutumun üç bileşeni üzerindeki etkilerine ışık tutmak için tanımlayıcı istatistikler ve regresyon analizi kullanılmıştır. Bu çalışmanın bulguları, verilere göre tüketicilerin hızlı moda hakkında genel olarak iyi bir görüşe sahip olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, olumlu tutumlar açısından birkaç tüketici boşluğu bulundu, ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Bulgulara göre (bilişsel, davranışsal ve duygusal bileşen), sürdürülebilirliğin tüketici tutumunun tüm yönleri üzerinde olumlu ve önemli bir etkisi vardır. Bulgulara göre, yüksek derecede bir sürdürülebilirlik, tüketici bağlılığında, memnuniyette ve sadakatte bir artışa yol açacaktır. Bulgular ayrıca her iki ülkede de yüksek maliyetlerin tüketici tutumları üzerinde daha olumsuz bir tutuma sahip olduğunu ortaya koymaktadır.