Trabzon ili likenleri üzerine taksonomik bir araştırma
A taxonomical investigation on the lichens of trabzon province
  1. Tez No: 66941
  2. Yazar: KENAN YAZICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SAFFET BAYDAR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Eğitim ve Öğretim, Biology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Liken, Flora, Taksonomi, Trabzon, Lichen, Flora, Taxonomy, Trabzon XI
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 283
Özet
ÖZET Bu çalışma» araştırma alanı olarak seçilen Doğu Karadeniz Bölgesi Trabzon il sınırları içerisinde gerçekleştirilmiştir. örnekler Mayıs 1993-Kasım 1995 tarihleri arasında araştırma alanından toplanmıştır. Türlerin tayini; kimyasal testler, mikroskopik ve makroskopik ? çalışmalarla elde edilen verilerin literatürlerle karşılaştırılması sonucu yapılmıştır. Yörede Ascomycotina sınıfından 35 familyaya ait 222 tür ve 1 varyete saptanmıştır. Tesbit edilen 'türlerin literatürlerle karşılaştırılması sonucu 319 türün Türkiye Liken Florası için yeni kayıt olduğu anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY This study has been performed in Trabzon Province in the East Black Sea Region The samples were collected from the research area between May 1993- November 1995. The identification of the species has been done by comparing the results obtain by means of the chemical tests, microscopical and macroscopical studies to the 1 i terature. 222 species and 1 variete belonging to 35 families in Ascomycotina have been determined in the study area. It was understood that 39 species were new record for the Lichen Flora of Turkey, After comparing lichen species to the literature.