Higher educational institutions' contribution towards incorporating sustainability into teaching and research: A case study of Jordan
Yükseköğretim kurumlarının eğitim ve araştırmaya sürdürülebilirliği dahil etmeye yönelik katkıları: Ürdün ile ilgili bir vaka çalışması
- Tez No: 669839
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖKÇEN ARKALI OLCAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Eğitim ve araştırma, Etki sıralaması, Ürdün, Sustainability, SDGs, Teaching and research, Impact rankings, Jordan
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışma, akademik ve idari personel ile derinlemesine görüşmeler yoluyla toplanan verileri kullanarak, Ürdün'de sürdürülebilirliği temel eğitim ve araştırma işlevlerine dahil etmeye yönelik yüksek öğretim kurumlarının katkısının farkındalığını araştırmaktadır. Çalışma, sürdürülebilirlik konusunda en çok uygulanan uygulamaların uygun fiyatlı ve temiz enerji, kaliteli eğitim, sektör yenilikçiliği ve altyapısı ve cinsiyet eşitliği olduğunu ortaya koymaktadır. Ürdün üniversiteleri, yeni müfredatlar geliştirmek ve programları tasarlamak ve belirli konularda sürdürülebilir araştırmayı teşvik etmek için olumlu çabalar göstermektedir. Bununla birlikte, çalışma, üniversitelerin politik ve ekonomik sorunlar, sınırlı kaynaklar, finansal zorluklar ve hükümet desteğinin eksikliği gibi nedenlerden sürdürülebilirlik uygulamalarını sahil etmede bazı zorluklar yaşadığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
This study explores the awareness of higher educational institutions' contribution to incorporating sustainability into their core functions of teaching and research in Jordan using data collected through in-depth interviews with academic and administrative personnel. The study revealed that the most implemented practices on sustainability are affordable and clean nergy, quality education, industry innovation and infrastructure, and gender equality. Universities of Jordan have shown positive efforts to develop curricula and design programs and promote stainable research in specific topics. However, the study showed some of the challenges f universities incorporating sustainability practices, such as the political and economic problems, limited resources, financial challenges, and lack of government support.