The impact of religion and politics on Charles Dickens, George Eliot, Elizabeth Gaskell and Elizabeth Barrett Browning
Din ve siyasetin Charles Dickens, George Eliot, Elizabeth Gaskell ve Elizabeth Barrett Browning üzerindeki etkisi
- Tez No: 670829
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALI MOHAMMADI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: 19. Yüzyıl Edebiyatı, Marksizm, Siyaset, Gerçekçilik, Din, 19th- century Literature, Marxism, Politics, Realism, Religion
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışma, 19. yüzyıl edebiyat sahnesinde siyaset, din ve gerçekçiliğin etkisini keşfetme girişimidir. aynı zamanda Marksist teoriyi ve onun Hard Times, Great Expectations, Middlemarch, Mary Barton ve The Cry of the Children uygulamasını tartışır. Aslında o dönem için tamamen yeni olan yeni bir yorum sunuyor ve bu akımın edebiyatta gerçekleştirilmesi için çeşitli fikirler getiriyor. Aynı zamanda, Hard Times, Mary Barton ve The Cry of the Children siyasi meselelerin etkilerini ortaya koyuyor. Ek olarak, bu araştırma Middlemarch'ın temel unsuru olan dini incelemektedir. Ayrıca bu araştırma, o çağın temel dini sorununu incelemekte ve inanç krizini ve dine şüpheci olma konusunu ayrıntılı olarak açıklamaktadır. Sonraki Ayrıntılı olarak analiz edilmesi gereken faktör gerçekçiliktir. Gerçekçiliğin tanımı ve temel özellikleri hakkında daha fazla ayrıntı sağladı. Son olarak, bu çalışma bu üç siyaset, din ve gerçekçiliğin 19. yüzyılda edebi sahnenin temel özelliklerini şekillendirmede nasıl birlikte çalıştığı sonucuna vardı.
Özet (Çeviri)
This study is an attempt to investigate the impact of politics, religion, and realism in the 19th-century literary scene. In addition, it discusses Marxist theory and its application in Hard Times, Great Expectations, Middlemarch, Mary Barton and The Cry of The Children. In fact, it presents a novel interpretation that was entirely new for that era, bringing various ideas to realize this movement in literature. It also weighs up the effects of political issues in, Hard Times Mary Barton and The Cry of The Children. Besides, this inquiry scrutinizes a critical element namely religion in Middlemarch. Furthermore, this research takes into account the fundamental problem that dominated the religious spectrum in that age; that is, the crisis of faith and being skeptical towards religion. The next factor that is going to be analyzed in detail is realism. It supplied a further elaboration on the definition of realism and its central features. Lastly, this study concluded that how these three elements of politics, religion, and realism worked together in shaping the essential characteristics of the literary scene in the 19th century.