Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Deferring the announcement of the verdict
  1. Tez No: 671779
  2. Yazar: ILGIN ALBAYRAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEYDİ KAYMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, şartları, denetimi, sonuçları, Yargıtay kararları, zaman bakımından uygulanma ve uyarlama, Deferring of the announcement of the verdict, conditions, supervision, results, Supreme Court decisions, implementation and adaptation in terms of time
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması adlı çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, hüküm, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının tanımı, bu kararın yapısı, muhakeme evreleri bakımından verilme usûlü, hukuki niteliği ile geçmişten bugüne geçirdiği değişiklikler ve uygulanma biçimleri mukayeseli hukuk da dikkate alınmak suretiyle anlatılmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması şartları, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesinin zorunlu ve yasak olduğu hâllerden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının denetimi, sonuçları ve kuruma ait normların zaman bakımından uygulanması ve uyarlanması konularına yer verilmiştir. Bunlara ilâveten, her bölümde güncel Yargıtay kararlarından örnekler sunulmaya gayret edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Our study called deferring the announcement of the verdict consists of three parts. In the first part, the definition of the decision, the definition of the decision to deferring the announcement of the verdict and the deferment of the announcement of the verdict, the structure of this, the stages of judgment, the procedure under which the decision can be made, its legal nature, the changes it has passed from the past to the present and the ways of its implementation are tried to be explained by taking into account the comparative law. In the second part, the conditions for deferment of the announcement of the verdict, the situations where the decision to adjourn the announcement of the verdict is mandatory and prohibited are mentioned. In the third part, auditing of the decision to deferrment to the announcement of the verdict, the results and the implementation and adaptation of the norms of the institution in terms of time are included. In addition to these, efforts have been made to present examples of current Supreme Court decisions in each section.