Matris normları ile özdeğerler için sınırlar
The Bounds for eigenvalues by matrix norms
  1. Tez No: 67405
  2. Yazar: HÜSAMETTİN EMRAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DURSUN TAŞÇI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Vektör Normu, Matris Normu, Özdeğer, Özvektör, Matrix Norms, Vector Norms, Eigenvalue, Eigenvector. IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MATRİS NORMLARI İLE ÖZDEGER İÇİN SINIRLAR Hüsamettin EMRAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman : Doç. Dr. Dursun TAŞÇI 1997, VI + 49 sayfa Jüri : Doç. Dr. Dursun TAŞÇI Prof. Dr. Abdullah ALTIN Doç. Dr. Durmuş BOZKURT Bu çalışma üç bölümden meydana gelmiştir. Birinci bölümde vektör ve matris normları ile ilgili bazı temel tanım ve teoremler özetlenmiştir. İkinci bölümde, özdeğer ve özvektörler ele alınarak bunlarla ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Çalışmanın esasını teşkil eden üçüncü bölümde matris normları ile öz değer gözönünde alınarak özdeğer için matris normlarına bağlı olarak bazı tahminler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE BOUNDS FOR EIGENVALUES BY MATRIX NORMS Hüsamettin EMRAN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Dursun TAŞÇI 1997, VI + 49 pages Jüri : Assoc. Prof. Dr. Dursun TAŞÇI Prof. Dr. Abdullah ALTIN Assoc. Prof. Dr. Durmuş BOZKURT In this paper is stated and proved some theorems which relate the characteristic roots of two matrices. Moreover by taking B to be diagonal of A, we get in this case the classical theorems of Gershgorin.