Financing of the ethnic terrorist organizations: The case of IRA, ETA, PKK
Etnik terör örgütlerinin finans kaynakları: IRA, ETA, PKK örneklendirmesi
- Tez No: 675747
- Danışmanlar: PROF. DR. EMİN GÜRSES
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Terrorism, Ethnic Terrorism, Terrorist Financing, Terrorist Financing Sources, IRA, ETA, PKK
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 145
Özet
Terör, günümüzde bir tehdit olmaktan çıkmış, tüm dünyayı etkisi altına alan bir tehlike haline gelmiştir. Temelde ideolojik, etnik ve dini tanımlı olan terör örgütlerinin uluslararası alanda faaliyet gösteren eylemlerini yürütmek için en büyük temel kaynakları finansal destekleridir. Terör örgütleri hedeflerini gerçekleştirmek için yüksek miktarda finansal desteğe ihtiyaç du-yarlar. Terör örgütleri hedeflerini gerçekleştirmek için ; haraç toplama, gasp,soygun,hırsızlık,göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılı-ğı, karapara aklama, aidat ve bağış toplama, medya aracılığı ile gelir elde etme, ticari faaliyet-lerde bulunma kaynaklarını kullanmışlardır. Bu tez çalışmasının temel amacı , terör örgütleri-nin finansal desteklerinin neler olduğu ve örgütlere sağlanan finansal destekleri önlenmesi açı-sından kurulan uluslararası örgütleri incelemek olmuştur. Bu amaca ulaşmak için, öncelikle etnik terör örgütlerinin ortaya çıkış sebepleri ve etnik terör örgütleri olarak tanımlanan IRA ETA ve PKK örgütlerinin finansal kaynakları analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Terrorism is no longer a threat today, it has become a danger that affects the whole world. The main resources of terrorist organizations, which are basically ideologically, ethnically and reli-giously defined, to carry out their activities in the international arena are their financial sup-port. Terrorist organizations need large amounts of financial support to achieve their goals. Terrorist organizations have used the resources of exaction collecting, extortion, robbery, theft, migrant smuggling, human trading, arms trafficking, drug trafficking, money launder-ing, fundraising and due collection, earning income through the media, and engaging in com-mercial activities in order to achieve their goals. The main purpose of this thesis was to exam-ine the financial support of terrorist organizations and the international organizations estab-lished in order to prevent the financial support provided to the organizations. In order to achieve this goal, firstly, the reasons for the emergence of ethnic terrorist organizations and the financial resources of IRA ETA and PKK organizations, which are defined as ethnic ter-rorist organizations, have been analyzed.