Transmission and reflection of solitary waves from vertical porous structures
  1. Tez No: 6759
  2. Yazar: AHMET CEVDET YALÇINER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ÖZHAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tek dalga, yansıma, geçme, gözenekli yapılar, şekil değişimi, faz parametresi, Solitary wave, reflection, transmission, porous structures, profile deforma tion, phase parameter
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
TEK DALGALARIN DİK YÜZEYLİ GÖZENEKLİ YAPILARDAN YANSIMASI VE GEÇMESİ Ahmet Cevdet YALÇINER Mühendislik Fakültesi inşaat Mühendisliği Bolümü, Doktora Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdal Özhan 74 3ayfa, Haziran 1989 ÖZET Bu çalışmada tek dalgaların dik yüzeyli gözenekli yapılardan yansıması ye geçmesi in celenmiştir. Momentum ve süreklilik denklemlerine bir analitik çözüm bulunmuştur. Teorik çatının kurulması ve teorik sonuçların karşılaştırılması için laboratuvar deney leri yapılmıştır. Bilgisayar çalışması yapılarak bozuk profilli tek dalganın hareketi izlenmiştir. Profil değişimine bağlı olarak yansıyan dalganın yükseklik azalmasını hesap layan bir ortalama eğri geliştirilmiştir. Yapı özelliklerine göre, geçen dalganın faz parametresinin değişimi ve bunun geçme katsayısına etkisi gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
TRANSMISSION AND REFLECTION OP SOLITARY WAVES FROM VERTICAL POROUS STRUCTURES Ahmet Cevdet YALÇINER Faculty of Engineering Department of Civil Engg., Ph. D. Thesis Supervisor Prof. Dr. Erdal Ozhan 74 pages, June 1989 ABSTRACT Transmisson and Reflection characteristics of solitary waves from vertical faced porous structures are investigated. An analytical solution to momentum and continuity equa tions is obtained. The laboratory experiments are performed to supply the data for developing the theoretical framework and for comparing with the theoretical results. Computer experiments are conducted to observe the propagation of reflected wave. A mean curve for computing the decreasing height of. the reflected wave due to profile deformation is presented. Change in phase parameter of the transmitted wave due to structure characteristics and its effect on transmission coefficient is presented.