İnternet bankacılığında bankaların özen yükümlülüğü
  1. Tez No: 677790
  2. Yazar: UĞUR KARA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞEGÜL SEZGİN HUYSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, İnternet Bankacılığı, Özen, Sorumluluk, Vekilin Özen Yükümlülüğü, Bank, Online Banking, Care, Responsibility, The Attorney's Duty of Care
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Medipol Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Teknolojik gelişmelerin hızla artması sonucu internet teknolojisi, buna bağlı olarak bankacılık alanında da internet bankacılığı tüm dünyada yaygın bir kullanıma kavuşmuştur. İnternet bankacılığı kullanan banka müşterilerinin üçüncü kişilerin internet bankacılığı yoluyla haksız müdahalelerine maruz kalabildikleri sıklıkla görülmektedir. Bankalar ile müşterileri internet bankacılığı yoluyla gerçekleştirilen bu eylemler nedeniyle hukuki açıdan uyuşmazlık yaşayabildiğinden internet bankacılığına üçüncü kişilerin haksız müdahalesi nedeniyle bankaların sorumluluklarının tespiti ve bankaların özen yükümlülüklerinin çerçevesinin çizilmesi önem kazanmaktadır. Bu nedenle tezde internet bankacılığında bankaların özen yükümlülüğü, bankaların ve hesap sahiplerinin internet bankacılığından doğan yükümlülükleri ile hesap sahiplerinin bankalara karşı başvurabilecekleri hukuki yolların neler olduğu üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
In line with internet technology, online banking have gained widespread use all over the world with the rapid increase in technological developments. It is usually observed that bank customers who use internet banking are exposed to illegal intervention by third parties through online banking. Since banks and their customers may have legal disputes because of these actions that were carried out through online banking, determining the responsibilities of banks and outlining the duty of care of banks due to the illegal intervention of third parties in internet banking is important. Accordingly, in this thesis, banks duty of care in online banking, the obligations of banks and account holders arising from online banking and legal procedures to be followed by account holders against banks are discussed.