Etibank Emet kolemanit cevherinin değişik boyutlarda optimum zenginleştirme yönteminin belirlenmesi
Determination of optimum concentration technique of Etibank Emet colemanite ore in different size fractions
- Tez No: 67940
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEHAR EROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Kolemanit, Mekanik Dağıtma, Kalsinasyon, Colemanite, Attrition Scrbbing, Decrepitation
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
ÖZET Yüksek Mühendislik Tezi ETİBANK EMET KOLEMANİT CEVHERİNİN DEĞİŞİK' BOYUTLARDA OPTİMUM ZENGİNLEŞTİRME YÖNTEMİNİN BELİRLENMESİ Salim Özdem Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Nehar Eroğlu Ocak 1997,119 sayfa Bu çalışmada Etibank Emet kolemanit cevherinin suda bekletme+mekanik dağıtma ve kalsinasyon+klasifikasyon yöntemleriyle zenginleştirilmesinin optimum şartlan belirlenmeye çalışılmıştır. Yapılan sistematik suda bekletme+mekanik dağıtma deneylerinde -9.5+4.76, -4.76 +1.00 ve -1.00 mm boyutundaki cevher numunesi için optimum suda bekletme sü¬ releri, karıştırma süreleri ve optimum karıştırma hızlan belirlenmiştir. Yine yapılan sistematik kalsinasyon+klasifikasyon deneylerinde -19.5 mm boyutun¬ daki cevher numunesi için optimum kalsinasyon sıcaklığı, kalsinasyon süresi ve op¬ timum tane boyutu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis DETERMINATION OF OPTİMUM CONCENTRATION TECHNIQUE OF ETffiANK EMET COLEMANITE ÖRE İN DIFFERENT SÎZE FRACTIONS Salim ÖZDEM Zonguldak Karaelmas Unıversity Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mining Engineering Thesis Advisor: Assist. Prof. Dr. Nehar ERO?LU January 1997,119 pages in this study, the optimum conditions of water bath+attrition scrubbing and calcination+classifıcation techniques were tried to determine. Optimum water bath time, mixing time and mixing speed vvere determined for - 9.5 + 4.76, - 4,76 + 1.00 and-1.00 mm samples with water bath + attrition scrubbing experiments. Optimum decrepitation temperature, decrepitation time and partide size vvere. identifıed for -19.5 sample with decrepitation+classification experiments.