Harita görselleri üzerinden Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının değerlendirilmesi
Evaluation of maritime jurisdiction of Turkey and TRNC in the Eastern Mediterranean based on map images
- Tez No: 679578
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ERSAN SARIKAHYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Görsel Kültür, manipülasyon, algı, Visual Culture, manipulation, perception
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel Kültür Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 422
Özet
Algı ve görsel algı yönetimi, gerek bireysel gerek toplumsal gerekse tüm insanlık açısından büyük önem arz etmektedir. Günümüzde bazı devletlerin, uluslararası alanda bulunan bir takım hedeflerine varabilmek için algı yönetimi, görsel algı yönetimi, manipülasyon, dezenformasyon, propaganda ve kamu diplomasisi gibi metotlara başvurdukları görülmektedir. Yunanistan ve GKRY'nin de bu bağlamda Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde bulunan bir takım hedeflerine ulaşabilmek maksadı ile bu yöntemlere başvurmuşlardır. Yunanistan ve GKRY'nin bahse konu metotları kullanmak sureti ile Ege ve Doğu Akdeniz'de Harita Görselleri Üzerinden Türkiye İle KKTC'nin Deniz Yetki Alanlarını ele geçirme girişimleri söz konusudur. Bu çalışmada aslı olmayan bu tür Harita Görsellerine değinilmiş, meta analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Perception and visual perception management is of great importance in terms of both individual, social and all humanity. Today, it is seen that some states resort to methods such as perception management, visual perception management, manipulation, disinformation, propaganda and public diplomacy in order to achieve some of their goals in the international arena.In this context, I used these methods in order to reach the targets of Greece and the Greek Cypriot Administration in the Eastern Mediterranean and the Aegean Sea. By using such methods, there are attempts to seize the Maritime Jurisdiction of Turkey and the TRNC over the Map Images. In this study, meta-analysis was made on such non-original Map Images.