Günümüz bilgi teknolojileri devriminin grafik tasarıma yansımaları
Reflections of the information technology revolution on graphic design
- Tez No: 680256
- Danışmanlar: PROF. DR. SELAHATTİN GANİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Bilgi Teknoloji Devrimi, Bilgi Teknoloji, Grafik Tasarım, Information Technology Revolution, Information Technology, Graphic Design
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu araştırmada, sanayi devriminin etkilerini, ortaya çıkan sanat akımlarını ve zaman ile gelişen kavramlar sonucu ortaya çıkan değişimlerin grafik tasarıma olan etkileri araştırılmış ve yorumlanmaya çalışılmıştır. Sanayi devriminden günümüze bilgi teknoloji büyük gelişme göstermiştir ve her alan bundan etkilenmiştir. Grafik tasarımda bilgi teknoloji devriminin gelişiminden büyük ölçüde etkilenmiştir. Bu tez çalışmasında da etkilenilen bu değişim sürecini ve etkilerini grafik tasarımın alt dallarına uygun aşamalı bir şekilde araştırılması hedeflenmiştir. Bunun yanı sıra bilgi teknoloji devrimin gelişim evreleri sırasında doğan teknolojik gelişmeler oldu bu gelişmeleri yaptığım tez çalışmasında yer vererek, grafik tasarıma olan etkileri yorumlanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this work, the source of the industrial revolution, the emerging art movements and the effects of the discussions with time on graphic design are investigated and interpreted. Information from the industrial revolution to the present has been influenced by the great development and its field. It has been greatly influenced by the development of the information revolution in graphic design. In this thesis, it is aimed to investigate this change process and the sub-branches of the third graphic design in a gradual order. In addition, technological developments occurred during the development stages of the information technology revolution, and it was tried to investigate these developments and interpret the effect on graphic design.