Kamu personeli rejiminden insan kaynakları yönetimine geçiş: Bingöl Belediyesi örneği
Transition from the personnel management to human resources management: The sample of Bingöl Municipiality
- Tez No: 681024
- Danışmanlar: PROF. DR. NİYAZİ ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bingöl Belediyesi, Personnel Management, Human Resources Management, Bingöl Municipality
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu amaç doğrultusunda Bingöl Belediyesi çalışanlarına uygulanmak üzere bir anket düzenlenmiş ve Bingöl Belediyesi'nin 94 çalışanına uygulanmıştır. Anket sonuçlarının analizi bilgisayar ortamında, SPSS programı kullanılarak analiz edilmiştir. İnsan kaynakları yönetimine geçişin belediye personeli üzerindeki etkisini değişkenlere bağlı olarak analiz edebilmek için ki-kare analizi yapılmıştır. Bu bağlamda birtakım demografik değişkenlerin, personelin belediyedeki değişime olan tepkisiyle bağlantılı olup olmadığı incelenmiştir. Bununla birlikte katılımcıların değişkenlere bağlı olarak verdikleri cevapların oranları da ki-kare test sonuçlarıyla birlikte değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda; Bingöl Belediyesi'nde personel yönetiminden insan kaynaklarına geçişte yaşanan Değişikliklere belediye personelinin tepkileri ölçülmüştür. Yapılan bu değişiklikte insan kaynakları yönetimine geçişten belediye personelinin büyük oranda memnun olduğu ve değişiklikleri fark ettiği görülmüştür. Bu bağlamda, çalışmanın 3. bölümünde de açıklanacağı üzere yapılan SPSS analizinde katılımcıların bazı demografik değişkenlerinin anket sonucuna verdikleri yanıtı etkilediği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
This construction purpose: In the transition from public administration management to human resources management, it is to determine the continuing clothing and the impact this printer has on the printer. For this purpose, a survey has been prepared to be applied to Bingöl Municipality employees and applied to Bingöl Municipality's employees. In order to analyze this, the questionnaire was applied to 94 employees of Bingöl Municipality. Analysis of the survey results was programmed in the computer environment, SPSS program. A chi-square analysis has been conducted to analyze the transition to human resources management depending on the responsibilities turned into municipal officials. In this context, it was analyzed whether certain demographic variables are individually related to the changing response with their response. In addition, the answers given by the participants depending on the variables were analyzed together with the chi-square test results. About the research, In Bingöl Municipality, rotary transformations in the transition from personal management to human resources were measured. With this change, it has been observed that the municipality personnel are mostly satisfied with the transition to human resources management and the change has been made. In this context, it was observed that some demographic variables of the SPSS participants, which will be carried out as explained in section 3, affect their response to the results of the questionnaire.