Yahya es-Semâvi'nin şiirlerinde (serd) anlatı yapısı (akıcılık)
Narrative structure of Yahiya al Samawi poetry: Technical study
- Tez No: 681086
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MONEER GOMAA AHMED MOHAMED
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Biçim anlatı, Anlatı, Sanat, Tartışma, Zaman, Yer, Form narrative, Narrative, Art, Discussion, Time, Place
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 180
Özet
Arap Kütüphanesinde, çeşitli bilgi alanlarında zengin bir kitap ve mektup mirasına sahibiz.Bu mirasa olan arzum ve gururum, çalışmanın konusunu kaydetmek, modern Arapça metindeki anlatının değerlerini ve seviyelerini keşfetmeye katkıda bulunmak için neler yapabileceğime dair araştırmamda beni etkilediğinden, şunu bulduk: şiir .anlatı ile süslenmiştir, Anlatı şiire sanatsal bir estetik verir ve tematik olarak“. ”. Yahiya Alsamaowi şiirinin anlatı yapısı sanatsal bir çalışmadır, Yahiya Alsamawoi şiirinin anlatı yapısı birçok şiirde merkezi bir fenomendi. Kanıtlara göre şiirleri ve Alsamawoi metnini en önde gelen modern anlatı teknikleri üzerine içerme konusunda yüksek bir yetenek bulduk, O, anlatıyı şiirde edebi ustalıkla kullanma olasılığını, anlatımı aracılığıyla biriktiren çağdaş şairlerden biridir. yüksek retorik ayıklığı ile karakterize edilen şiir deneyimi. Bilimsel araştırmaların böylesi bir çaba içinde sıralanması, onu bir giriş, hazırlık, iki bölüm ve daha sonra sonuç şeklinde sıralamamı gerektirdi. Bir dil ve bir reform olarak anlatı yapısından, şairin hayatından, sanattan bahsettik. Çalıştığım bölüm mekan, üçüncü bölüm şahsiyet, dördüncü bölüm olayı ele alırken, ikinci bölüm“anlatı mekanizmaları”başlığını taşıyordu ve birinci tartışmaya ilişkin dört bölümü içeriyordu. İkinci bölüm betimleme hakkındaydı, Üçüncü bölüm sahne ile ilgiliydi, dördüncü ve son bölüm parçalarla ilgiliydi ve sonuç bölümü araştırmanın en önemli bulgularını özetledi ve kaynak ve referansların listelendiği bir liste ile mesaj sonlandırıldı. bu, çalışma sırasında araştırmayı bilgilendirdi.
Özet (Çeviri)
Abstract: In the Arab Library, we have a rich heritage of books and letters in various fields of .knowledge. Since my desire for and pride in this heritage has influenced me in my research on what I can do to record the subject of the study, to make a contribution to discovering the values and levels of the narrative in the modern Arabic text, we found that poetry is decorated with .narrative ,The narrative gives the poem an artistic aesthetic, and it is thematically entitled“The ”.narrative structure of Yahiya Alsamaowi poetry is an artistic study, The narrative structure of Yahiya Alsamawoi poetry was a central phenomenon in many of his poems, according to evidence, and we found the high ability to contain the Alsamawoi .text on the most prominent modern narrative techniques, He is one of the contemporary poets who has amassed the possibility of using narrative in poetry with literary prowess through his narrative poetry experience, which has been characterized by high rhetorical sobriety. The ordering of scientific research in such an effort required that I have tabled it to an introduction, to prepare, and two chapters, and then conclusion. We talked about the narrative structure as a language and a reform, about the life of the poet, about the artistic .“study, and the first chapter was entitled, ”elements of narrative, And Included four chapters first chapter was about time and second chapter i worked about the place , the third was about the personality, the fourth discussed the event, while the second chapter was entitled“narrative mechanisms”and included four chapters on the first .discussion. The second chapter was about description, The third chapter dealt with the scene, the fourth and last chapter dealt with the pieces, and the conclusion summarized the most important findings of the research, and the message was concluded with a list listing the sources and references that informed the research during the study.