Microcontroller-based multiport communication system for digital electricity meters
Elektronik elektrik sayaçları için mikrodenetleyici temelli çoklu port haberleşme sistemi
- Tez No: 681235
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN CENGİZ GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: PIC, Mikrodenetleyici, Seri Haberleşme, PIC, Microcontroller, Serial Communication
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu tez elektronik elektrik sayaçlarının, Genel Telefon Ağı (PSTN) üzerinden uzaktan okunması amacına yönelik etkili ve kullanışlı bir alternatif sunan, mikrodenetleyici temelli bir cihazın dizaynını açıklamaktadır. Alternatif bir uygulama olarak da, elektronik elektrik sayaçlarının uzaktan okunmasının yanısıra, dizayn edilen cihazın portlarından birine bağlanan PC ile dosya transferinin de yapılabildiği bir sistem oluşturulmuştur. Ayrıca enerji ölçüm sektöründe yaygın olarak kullanılabilecek bu sistemin tüm temel unsurlarının izahı ile birlikte, çevresel arayüz denetleyicileri (PICs) için modem üzerinden seri ve eşzamanlı olmayan haberleşme temelleri konusunda ayrıntılı bilgi vermektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis explains the design of a microcontroller-based device, which provides an efficient and practical alternative for the remote reading of digital electricity meters over Public Switch Telephone Network (PSTN). As an alternative application, a system is constructed providing file transfer capability to the PC connected to the port of implemented device in addition to remote reading of digital electricity meters. This thesis also provides detailed explanations about the basics of serial asynchronous communication over modem for PICs (peripheral interface controllers) together with description of each component included by the constructed system, which can be used in energy metering sector commonly.