Lojistik sektöründe iklim şartlarının iş sağlığı ve güvenliği ile çalışan performansı üzerine etkileri; Kars ve Adıyaman illeri karşılaştırmalı örneği
The effects of climate conditions on occupational health and safety and employee performance in logistics sector; comparative example of Kars and Adıyaman provinces
  1. Tez No: 681651
  2. Yazar: ENES GÜRTAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL ÇAKMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Occupational health and Safety, logistics industry, climate conditions 2021, 81 pages
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
İş sağlığı ve güvenliği, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulmasıyla beraber tüm çalışanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda çalışan performansınıda arttırdığı kaçınılmaz bir gerçektir. Yaptığımız bu çalışmada özel olarak lojistik sektörüne yönelik incelemeler yapılmış, Kars ve Adıyaman illeri araştırma sahası olarak seçilmiştir. Çalışmamızda lojistik sektöründe çalışanların iklim koşullarına bağlı olarak ortaya çıkabilecek etkilerin neler olduğunun ortaya konulmasıyla birlikte çalışanların iklim koşullarından olumsuz yönde etkilenmemeleri adına alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemleri hakkında detaylı bilgi verilmiş, bununla beraber iklim koşullarının lojistik sektöründe faaliyet gösteren çalışanların performansları üzerindeki etkilerine yönelik detaylı bir incelenme yapılmıştır. Sonuç olarak ise lojistik sektörü çalışanlarında iklim koşullarına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla başa çıkabilmek adına alınması gereken önlemler belirtilmeye çalışılmış ve bu önlemlerin alınması sonucunda ise çalışan performanslarının artacağı belirlenmiştir. AnahtarKelimeler: İş sağlığı ve güvenliği, lojistik sektörü, iklim koşulları, 2021, 81 Sayfa
Özet (Çeviri)
Occupational health and safety is an inevitable fact to increase the knowledge of information activities in order to ensure that all employees working with the knowledge of a healthy and safe working environment have information. In this work we have done, studies have been made specifically for the sector, and the provinces of Kars and Adıyaman are targeted. Detailed information has been given about the occupational health and preparations required to be guided before they are completed in a way that will be designed, with regard to being directed from the target in the design to be determined as final in the design, and detailed information about their guidance from their intended performance in general with the completion to be completed. examination has been made. As a result, in order to obtain a result, settings related to the jobs that can be adjusted according to the climate in terms of appearance have been tried to be made and these background settings will be used because they will benefit.