Finite element analysis of stoves
- Tez No: 6817
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CEMİL YAMALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Soba* Soba Modeli, Sonlu Elemanlar Metodu, Hiz Dağılımı, Sıcaklık Dağılımı. -iv, Stove, Stove Modelling, Finite Element Method, Velocity Distribution, Temperature Distribution. ?iii
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET SOBALARIN SONLU ELEMAN ANALİZİ KILIÇ, Muhsin Yüksek Lisans Tezi, Makina Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Cemil YAMALI Eylül 1989, 124 sayfa Bu çalışmada, kömür yakan sobalarda akışkan akışı, ve sıcaklık dağıliminı kararli hal için bulan iki boyutlu bir soba modeli sonlu elemanlar metodu kullanarak geliş tirilmiştir, çözümde kullanılan diferansiyel denklemlerin lineer olmaması sebebiyle iteratif bir metod kullanilmış ve sırasıyla süreklilik, momentum ve enerjinin korunumu denklemleri çözülmüştür. Hesaplamalar iki basit soba modelinin değişik boyutlar! için yapilmıştır. Sonuçlar karşılaştırılmış ve tartişilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINITE ELEMENT ANALYSIS OF STOVES KILIÇ. Muhsin M.S. in Mechanical Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Cemil YAMALI September 1989,124 pages In this study, a two dimensional model for fluid flow and temperature distribution of the coal-burning stoves is developed by means of finite-element method. Since the governing differential equations are non linear, an iterative solution technique is used,and mass, momentum and energy conservation equations are solved in that sequence. Computations are made for various dimensions of two simple stove models. Results of the calculations are compared and discussed.