EFL students' and teachers' perceptions of Educational Informatics Network live class applications during online education
Çevrimiçi eğitim döneminde yabancı dil olarak İngilizce öğrencileri ve öğretmenlerinin Eğitim Bilişim Ağı canlı ders uygulamaları hakkındaki algıları
- Tez No: 681711
- Danışmanlar: PROF. DR. YASEMİN KIRKGÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Eğitim Bilişim Ağı, EBA, Canlı Ders Uygulaması, CDU, FATİH Projesi, Eğitim Teknolojisi, Sanal Sınıf, Yabancı Dil Eğitimi, Educational Informatics Network, EIN, Live Class Application, LCA, FATIH Project, Educational Technology, Virtual Class, Foreign Language Education
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Eğitim teknolojisi yıllardır eğitim paydaşları arasında büyük önem kazanmakta ve birçok ülke eğitim teknolojisi alanındaki gelişmeleri kademeli olarak eğitim sistemlerine entegre etmek için çalışmaktadır. Ancak, Covid-19 salgını eşi benzeri görülmemiş bir eğitim krizine neden olmuş ve neredeyse tüm ülkeler yüz yüze eğitim faaliyetlerini askıya almaya ve sanal veya canlı sınıflar aracılığıyla uygulanan çevrimiçi eğitimle devam etmeye karar vermiştir. Geleneksel yüz yüze eğitimden çevrimiçi eğitime bu ani geçiş her sorunu çözecek midir? Bu soru ve tüm sınıf düzeylerinde yabancı dil eğitimi bağlamında çevrimiçi eğitimin olası sonuçları güncel bir tartışma konusudur. Bu nedenle, bu çalışmanın başlıca amacı, hem yabancı dil olarak İngilizce öğrencilerinin hem de öğretmenlerinin çevrimiçi dil öğrenme/öğretme bağlamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Canlı Ders Uygulaması'nın (CDU) zorluklarına ve faydalarına yönelik algılarının bulgularını ve ayrıntılarını ortaya çıkarmaktır. Çalışmanın bir diğer amacı ise, öğrencilerin sınıf düzeyi, cinsiyet ve eğitim aldıkları okul türüne göre görüş farklılıklarını ve İngilizce öğretmenlerinin cinsiyet, yaş, eğitim durumu, öğretmenlik deneyimi ve görev yaptığı okul türü değişkenlerine bağlı olarak algınlarında önemli bir farklılık olup olmadığını karma desen araştırma yöntemiyle incelemektir. Bu çalışmanın belirlenen bağlamı, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı tüm ilkokul, ortaokul ve liselerdir. Bu çalışmanın bulgularına göre, katılımcılar canlı ders uygulamasının derslerde e-içeriklerden faydalanmak ve zaman tasarrufu sağlamakla esnek olmak gibi belli başlı faydalar sunduğuna inanmaktadır. Bunun yanı sıra, araştırma sonuçları, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin internet bağlantısı ve elektrik kesintileri gibi başlıca teknik sorunlarla karşılaştıklarını göstermektedir. Son olarak, tüm katılımcılar yüz yüze eğitimin sadece yabancı dil eğitimi için değil, tüm eğitim faaliyetleri için gerekli olduğunu ileri sürmüştür.
Özet (Çeviri)
Educational technology has been gaining great significance among the stakeholders of education for years, and several countries have been working on integrating the developments in the field of educational technology into their education systems gradually. However, the Covid-19 pandemic has caused an unprecedented education crisis, and nearly all countries have decided to suspend their face-to-face education activities and proceed with online education implemented through virtual or live classes. Is this sudden shift from traditional face-to-face education to online education a panacea? This question and the possible outcomes of online education in terms of foreign language education in all grades remain controversial. Therefore, the main objective of this study is to reveal the findings and details of both EFL students' and teachers' perceptions of the challenges and benefits of Educational Informatics Network (EIN) Live Class Application (LCA) by means of online language learning/teaching process. Another purpose of the study is to investigate the differences in opinions of students in terms of their grade, gender and type of school, and whether there is a significant difference in the perceptions of EFL teachers with regards to their gender, age, educational status, teaching experience, and type of school through a mixed methods research design. The specific context of this study is all primary, secondary, and high schools affiliated with the Ministry of National Education (MoNE). The findings of the study have demonstrated that participants believe live class application offers certain benefits such as making use of e-contents during classes and its' being time-saving and flexible. On the other hand, the findings also suggest that both teachers and students encounter several flaws mainly based on technical problems including internet connection problems and power cuts. Finally, participants unanimously allege that face-to-face education is necessary not solely for language education but for all educational activities.