Kamu ihalelerinde teklif verme sürecinde ihaleyi alabilecek uygun teklifin oluşturulması
The Preparation of an appropriate offer to take over the biding during the process of offering at the public biding
- Tez No: 68204
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RECEP KANIT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Hukuk, İnşaat Mühendisliği, Education and Training, Law, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kamu ihaleleri, CPM yöntemi, Teklif verme
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
KAMU İHALELERİNDE TEKLİF VERME SÜRECİNDE İHALEYİ ALABİLECEK UYGUN TEKLİFİN OLUŞTURULMASI (Yüksek Lisans Tezi) Erkan ÖZSÜER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Temmuz 1997 ÖZET İnsanoğlunun en önemli ihtiyaçlarından biri olan“barınma”geçmişten günümüze değin önemini koruyarak gelmiştir. Özellikle günümüzde barınma, lüks yaşamında bir göstergesini oluşturduğundan ihtiyaç sıralamasında daha da üst sıralarda yeralmaktadır. ilkçağ! avdaki insanların doğa şartlarından korunma olarak algıladıkları“barınma”, değişen zaman ve gelişen teknolojiyle yerini koca bir inşaat sektörüne bırakmıştır. Ülke ekonomisi içinde toplam istihdam payı %14 ve G.S.M.H içindeki payı %6 gibi büyük bir paya sahip olan İnşaat sektöründeki ufak dalgalanmaların bile ekonomiye verebileceği zararlar göz ardı edilmemelidir. Bu denli önem arz eden inşaat sektöründe gerek devlet adına gerekse devlet yararına yapılacak işlerde yüklenicilerin tutumu ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu çalışmada Kamu İhaleleri 'nde yüklenicilerin, ihalenin ilanından teklif verme anına kadar olan aşamalar bir plan dahilinde incelenmeye çalışılmıştır. Bilim Kodu : 225.11.01
Özet (Çeviri)
THE PREPARATION OF AN APPROPRIATE OFFER TO TAKE OVER THE BIDING DURING THE PROCESS OF OFFERING AT THE PUBLIC BIDING (M. Sc. Thesis) Erkan ÖZSÜER GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY July 1997 ABSTRACT One of the important needs of human beings, which is“housing”, have kept its vitality and importance through the ages. Furthermore, today housing is also an indication of high society. For that reason, it takes the first places in the order of importance. In ancient times, people had perceived housing as a protection from natural disasters and attacks. With the change of time and the development of technology, it left its place to a huge market of construction. It should be taken into consideration that any minor undulation at the market of construction can cause big damages because it has a big share of 1 4% of work power and 6% in the national income per person with in the economy. In the construction market, which possesses a very important place, subcontractors' attitute towards works both for the government and in the favor of government and in the n favor of government is veiy important. In the work, subcontractors studies from the advertising of biding till the time of offer at Public Biding is analyzed. In this study, the works of sub-contractors in public letting contracts by competitive bidding from the announcement time to proposal time have been examined. Science Code : 225.1 1. 01 Key Words : Public letting contracts by competitive bidding, CPM method, Proposal Page Number : 105 Adviser : Assoc. Prof. Dr. Recep KANIT