A quantile regression model andrelated statistical inference
Bir kuantil regresyon modeli ve istatistiksel sonuççıkarımı
  1. Tez No: 682471
  2. Yazar: MOHAMED EL MOUSTAPHA SIDI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. COŞKUN KUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: En çok olabilirlik tahmin yöntemi, Kuantil regresyon, Unit dağılım, Maximum likelihood estimation, Quantile regression, Unit distribution
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 33
Özet
Bu tezde, kantil regresyon analizini ele alınmıştır. Z rastgele değişkeni EEG dağılımına sahip olmak üzere Z/(Z+1) dönüşümünü kullanılarak (0,1) aralığında yeni bir dağılım elde edilmiştir. Bu dağılım, bağımlı değişkenin (0,1) aralığında yer aldığında yeni bir nicel regresyon analizi oluşturmak için kullanılmıştır. En çok olabilirlik tahmini incelenmiş ve keyfi başlangıç değerleri ile maksimum olabilirlik tahminlerine ulaşmak için yeni bir yöntem önerilmiştir. Ayrıca sayısal iki örnek de verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we consider a quantile regression analysis. Let Z be an EEG random variable and use Z/(Z+1) transformation. Then we have a unit range distribution. This distribution is used to construct a new quantile regression analysis when the dependent data lies in the interval (0,1). The maximum likelihood estimation is discussed and a new method is proposed to achieve the maximum likelihood estimates with arbitrary initial values. Two numerical examples are also provided.